Родният град на BMW обмисля забрана на дизелите

 news.ibox.bg
Родният град на BMW обмисля забрана на дизелите

Мюнхен, родният град на BMW, обмисля забраната на старите дизелови автомобили, пише Bloomberg. Така германският град може да стане поредният на Стария континент, който предприема мерки срещу технологията, която в крайна сметка се оказа, че съвсем не е толкова безвредна и чиста, колкото се твърдеше преди две десетилетия.

Забраната идва на дневен ред след изследване, поръчано от властта, в която ясно се виждат високите нива на замърсяване на града в Бавария. Както и след съдебно решение за нивата на замърсяване. Тя може да влезе в сила до края на годината.

Ако бъде мярката влезе в сила, употребата на всички автомобили с дизелови двигатели, освен тези, които покриват нормата Евро 6, ще бъде ограничена. Забраната няма да важи и за автобуси и таксита.

Ограничения за старите дизелови двигатели вече има и в Лондон, Париж, Щутгарт и много други, припомня изданието.

Последните научни изследвания и предложения за законодателни промени карат все повече хора да избират отново бензина пред дизела, но въпреки това все още 50% от автомобилите използват дизелови двигатели.

Според BMW, които продават над два пъти повече дизелови автомобили, отколкото бензинови, забраната няма да реши проблема.


Ключови думи : bmw, град, забраната, автомобили, дизелови двигатели

Виж оригиналната статия в news.ibox.bg