РПУ-тата в малките населени места ще приемат граждани денонощно

 actualno.com
РПУ-тата в малките населени места ще приемат граждани денонощно

Дежурните в РПУ-тата в малките населени места трябва да организират по такъв начин работата си, че да имат възможност лично да приемат граждани "независимо от часа".

Реклама

Това разпореди по-рано днес (17 юли) главният секретар на МВР Младен Маринов след обиколка на всички малки полицейски управления.

След оплакване от кмета на Бяла, от МВР тръгнаха да си организират работата

Всички дежурни части в малките населени места да организират така дейността си, че през цялото денонощие да посрещат гражданите лично ...

Прочети повече

"Разпореждането засяга основно районните управления, в които към момента достъпът до дежурния служител през нощта е затруднен", допълват от ведомствения пресцентър.

Мярката е по повод трагичния случай от ранните часове на 8 юли, когато заради спор за цигара 32-годишен преби 18-годишния Алекс Ангелов. След 8 дни в кома момчето почина в Университетската болница в Русе преди ден.

Репортер на Actualno.com се свърза с най-големия синдикат във вътрешното министерство - СФСМВР с въпрос дали районните управления в малките населени места имат достатъчно полицаи, за да бъде изпълнена заповедта. 

МВР иска пияните шофьори да си плащат кръвните проби

Шофьорите, употребили алкохол, сами да плащат кръвното изследване в болницата. Това предлага Министерството на вътрешните работи (МВР) ...

Прочети повече

Председателят на организацията Валентин Попов заяви, че ако няма - ще трябва да бъдат осигурени, защото това е необходимост. Той добави също, че освен заключените полицейски управления, гражданите често се сблъскват и със заключени врати на службите за противопожарна защита.

"Коментирайки този доста неприятен факт, ще трябва да стигнем пак до въпроса докъде е на път да я докара МВР с кадровото обезпечаване. И пак до някой от причините затова, че сега в момента всички синдикати в МВР се намират в състояние на протест", отбеляза той.

Попов заяви още, че адмирира всяко действие на главния секретар, което ще остави РПУ-тата в страната отворени по всяко време.


Ключови думи : мвр, организират, малките населени места, малките населени, управления, рпу тата

Виж оригиналната статия в actualno.com