Румен Радев се срещна с най-богатия българин зад граница

 offnews.bg
Румен Радев се срещна с най-богатия българин зад граница

Президентът Румен Радев се срещна днес с най-богатият българин зад граница и почетен консул на България в канадския град Мисисага Игнат Канев.

България цени високо родолюбивата дейност на Игнат Канев и неговата подкрепа както за запазване на културните и духовни традиции на българската общност в Канада, така и за осъществяването на редица проекти в сферата на образованието и здравеопазването у нас, е заявил президентът при срещата си Канев.

Предприемачът е запознал президента с проекта на паметник на Васил Левски в Канада.  „За нас е изключително важно да създадем възможности за децата на българските емигранти да съхранят своя роден език и да се запазят като част от българския народ“, заявил бизнесменът, цитиран от прессекретариата на държавния глава.

Радев казал още, че името на Канев е символ на успех и на това как той може да бъде постигнат с упоритост и честен труд.

„Моята строителната компания е не само една от най-големите в Канада, но и пример за социално отговорен бизнес, който се грижи за своите служители и е съпричастен с техните нужди“, заяви Игнат Канев. Той бил категоричен, че откриването на новото педиатрично отделение в Университетската болница в град Русе не е последното дарение, което благотворителната фондация „Фамилия Канев“ прави за България.


Ключови думи : българия, канада, радев, игнат канев

Виж оригиналната статия в offnews.bg