Русия обясни на Турция докъде може да стигне в Сирия, САЩ не изключиха още санкции

 dnevnik.bg
Русия обясни на Турция докъде може да стигне в Сирия, САЩ не изключиха още санкции

© Reuters

Подкрепяни от Турция бойци раздават хляб в Тел Абяд.Турската армия не бива да навлиза на повече от 5-10 км в сирийска територия по време на операцията си срещу доминираните от кюрдски бойци Сирийски демократични сили (SDF). Това заяви пратеникът на руския президент Владимир Путин за Сирия Александър Лаврентиев, според когото сблъсъци със сирийската армия биха били "неприемливи" и Москва ще направи всичко възможно да ги избегне, предадоха "Ройтерс" и "Интерфакс".


Думите на представителя Александър Лаврентиев по време на посещението на Путин в Абу Даби са поредният сигнал, че Русия налага граници на турската офанзива, откакто SDF съобщиха за постигнато примирие с подкрепяния от Москва режим на Башар ал Асад. Пет до десет километра е далеч под планираните от Анкара над 30 км южно от границата - ивицата земя, в която страната се надява да създаде "безопасна зона" за завръщане на бежанци.


Лаврентиев каза, че Анкара няма право да изпраща постоянни сили в района и че Кремъл не одобрява операцията независимо от уверенията на турския президент. Това стана часове след като руски войски започнаха да патрулират в Североизточна Сирия, за да разделят турските сили от тези на сирийския режим, придвижили се на север след обявена сделка с кюрдите.
Съединените щати междувременно допуснаха възможността за още санкции срещу Турция заради офанзивата, за ..


Ключови думи : тръмп, русия, президент, турската, огъня, сащ, обяви, след като, путин, армия, сили, ердоган, москва, района, сирия, анкара, прекратяване, кюрдите, бойци, срещу турция, лаврентиев, още санкции

Виж оригиналната статия в dnevnik.bgпоследни новини

Новият акционер в ПИБ е "най-големият хазартен бос в Европа"

2 юли 2020 23:35:00 dnevnik.bg
Новият акционер в ПИБ е "най-големият хазартен бос в Европа"

© Komarek Family Foundation Valea Foundation е новият собственик на 7.87% от Първа инвестиционна банка благодарение на сделка за за почти 59 млн. лв за увеличаване капитала на ПИБ, в...