Съд в САЩ разреши сливането на AT&T и Time Warner за 85 млрд. долара

 dnevnik.bg
Съд в САЩ разреши сливането на AT&T и Time Warner за 85 млрд. долара

© Dado Ruvic, ReutersАмерикански съдия нанесе удар на администрацията на Тръмп, давайки зелена светлина за безусловното изкупуване на медийния гигант Time Warner от американската телекомуникационна група AT&T и така да се появи мастодонт в сектор, който преживява силни трусове.


Сливането на стойност 85 млрд. долара, обявено в края на 2016-а, би трябвало да стане факт най-късно на 20 юни според AT&T. Тази група спечели ярка победа в битката с министерството на правосъдието, което се противопоставяше на този "брак" с мотива, че той ще задуши конкуренцията и ще доведе до повишаване на цените за потребителите.


AT&T е най-големият кабелен оператор и вторият мобилен оператор в САЩ. Time Warner пък е огромна медийна група, собственичка наред с други активи на канала HBO, киностудията Warner на информационния телевизионен канал CNN.
В решението си от 170 страници в края на дело, което продължи близо 7 седмици, федералният съдия Ричард Леон обяви пълна победа за компаниите, подчертавайки, че правителството не е представило ни най-малко доказателство, че подобно сливане може да накърни интересите на потребителите.


Съдията по принцип би могъл да даде одобрението си с условия като продажба на активи например, но в крайна сметка даде абсолютна безусловна зелена светлина на сливането. Освен това той се постара да разубеди правителството да обжалва решението му, подчертавайки, че евентуално ново ..


Ключови думи : решението, заяви, сащ, дело, група, потребителите, интерес, сливането, disney, оператор, зелена светлина, сливане, fox, amp, time warner

Виж оригиналната статия в dnevnik.bgпоследни новини

Тръмп губи почва. Но нищо още не е решено.

4 юли 2020 21:05:00 dnevnik.bg
Тръмп губи почва. Но нищо още не е решено.

© Reuters Америка днес не е това, което беше - лидер на свободния свят. За което голяма вина носи и президентът Доналд Тръмп. Доверието към него определено спада, но...