Салвадор – бразилският град, който си заслужава да поетиш

 www.peika.bg

Една от забележителностите на Бразилия, която не бива да пропускате е Салвадор, административният център на Баия.

Още по темата

Шпада Диамантина и нейният Омагьосан кладенец

4 неща, които да направите в Рио де Жанейро (част 1)

Площадът на наркотиците в Сао Пауло

Градът бива наричан още „бразилската столица на щастието“ и не е от популярните сред туристите дестинации. Препоръчваме ви да го посетите обаче, ако искате да почувствате нюансите в темпераментния ритъм на Бразилия.

Салвадор е 3-ият по големина град в Бразилия притежава най-големия залив в страната. Там ви очакват дружелюбни хора и красиви места като плажа Порто да Бара, който е сред най-красивите в света.

Историята на Салвадор е богата и вековните традиции и можете напълно да се пренесете там в историческия център Пелуриньо. Там ви очакват сгради от XVI в., около които се вият уютни калдъръмени улички, a африканското влияние наоколо ще ви създаде  едно усещане за хармонична еклектика.

 

Афро-бразилското влияние изобилства тук и може да срещнете също танцьори на капоейра, придружаващи барабанистите. Това е една атрактивна форма на бойно изкуство, донесена от африканските роби и адаптирана от местните бразилци. Капоейра е смесица от представление, танц и бойно изкуство и се практикува в обществените пространства ..


Ключови думи : бразилия, част, салвадор

Виж оригиналната статия в www.peika.bgпоследни новини

Южняшка готика и криминална мистерия в „Момчето, което чуваше всичко”

4 юли 2020 10:11:00 www.peika.bg

Авторът на „Лебедова песен“, „Момчешки живот“ и „Границата“ се завръща с нов неустоим бестселър. Още по темата „Предпоследната крачка“ - Историята на Кирил...