Само в България: Как човек с фалшива диплома ръководи цяла болница

 actualno.com
Само в България: Как човек с фалшива диплома ръководи цяла болница

Директор на болница с фалшива диплома, човек, за когото прокуратурата твърди, че е фалшифицирал и други документи – документ за платена гаранция, например; съден за хулиганство; с друго висящо досъдебно производство – става дума за Росен Тимчев.

Реклама

Той беше директор на общинската болница в Дупница по-малко от година, но това беше достатъчно време, за да се заинтересува от него прокуратурата.

Тимчев поема болницата през март 2016 г. и остава след себе си съмнителни договори и увеличени дългове. През август Изпълнителна агенция „Медицински одит” извършва проверка. Оказва се, че дипломата на Тимчев по здравен мениджмънт е фалшива. Прокуратурата го потвърждава след проверка в министерството и Медицинския университет.

„Категорично – ръкописните текстове, които са положени на нея, като подпис и „вярно с оригинала”, са изписани от обвиняемия Тимчев”, казва говорителят на Районната прокуратура в Дупница Емил Павлов, цитирана от bTV.

В Дупница предупредиха ромите, че ще им вземат уредбите заради шумни сватби

Заради нетърпимо високата музика от ромски сватби в Гиздова махала в Дупница, вече има официално предупреждение, че техника и усилвател...

Прочети повече

„Има институции, които ще го кажат. Няма такова нещо – това, което се опитват да твърдят”, твърди пък самият Тимчев.

Той е привлечен като обвиняем, но е пуснат е на свобода срещу 1000 лв. гаранция. Според обвинението парите не са платени в срок, а Тимчев представя отново фалшив документ – вносната бележка за гаранцията.

Историята с болницата в Дупница започва по-рано – в началото на 2016 г. Тогава Тимчев е представител на ГЕРБ в работната група, която да провери състоянието на болница „Св. Иван Рилски”.

Самият той казва за себе си, че до този момент се е занимавал с неща, „несвързани конкретно със здравеопазването".

Община Дупница ще въведе мерки за интегриран градски транспорт

Община Дупница ще въведе мерки за интегриран градски транспорт. Това каза пред Радио „Фокус” – Кюстендил Красимир Гео...

Прочети повече

Работната група излиза с доклад, в който определя състоянието на болницата като „катастрофално”. По-голямата част от приходите отиват за заплати, а дълговете растат. Общинският съвет освобождава директора и назначава именно Тимчев за временно изпълняващ длъжността до провеждане на конкурс.

Кой предложи Тимчев?

„По принцип всеки един от хората, които са предложени в комисиите, е предложен със съответните доводи, но това беше миналата година и не мога да ви кажа кой с какъв довод е предложен”, обяснява сега председателят на Общинския съвет в Дупница Емил Гущеров.

Той също така не може да си спомни кой конкретно е предложил Тимчев.

В Дупница е въведена забрана за бране на липов цвят

В Дупница е въведена забрана за бране на липов цвят. Това съобщи за Радио „Фокус” – Кюстендил Христо Апостолов, експе...

Прочети повече

От протоколите на заседанията става ясно, че това е бил д-р Пламен Соколов. Той влиза в Общинския съвет като представител на „Движение 21”. В момента е независим.

Официално докладната за гласуването на кандидатурата на Тимчев от Общинския съвет е внесена от тогавашния председател на съвета Ивайло Константинов. При самия вот пък 19 от 27 съветници гласуват „за”.

„Общинските съветници нямаме функцията да проверяваме, не сме проверяващ и контролиращ орган”, обяснява сега Гущеров, попитан дали е уточнено какви дипломи има Тимчев, за да оглави болницата.

Тимчев е и сред участниците в т.нар. „кървави боеве” през януари 2009 г. – по време на протестите срещу Тройната коалиция пред Народното събрание.

Стара Загора може да остане без болница

Ако до петък не бъдат платени задълженията на старозагорската болница към EVN, е много вероятно лечебното заведение да затвори врати.

...

Прочети повече

Съдът го признава за виновен за подбуждане към хулиганство, но го освобождава от наказателна отговорност. Глобява го с 1000 лв.

Според районната прокуратура в Дупница той има и висящо досъдебно производство за друго деяние.

През 2014 и 2015 г. Тимчев е съветник към Здравната комисия в парламента. На последните местни избори е кандидат за общински съветник от листата на ГЕРБ в Дупница.

В края на 2016 г., след като вече не е директор на болницата и преди прокуратурата в Дупница да образува досъдебно производство, напуска партията.


Ключови думи : прокуратурата, болница, болницата, директор, досъдебно производство, дупница, общинския съвет, прочети повече, тимчев, фалшива

Виж оригиналната статия в actualno.com