Санкциите на ООН срещу КНДР могат да доведат до масова безработица

 actualno.com
Санкциите на ООН срещу КНДР могат да доведат до масова безработица

Наложените от Съвета за сигурност на ООН и САЩ санкции срещу Северна Корея могат да доведат до масова безработица в страната и хранителен недостиг, заяви в интервю пред „Киодо” И Чен Хо от Корейската партия на труда.

Реклама

"Това са много тежки санкции. Страната ще се опита да продължи да търгува, но новите ограничения силно я затрудняват", каза той.

Тръмп се закани сериозно на Северна Корея

Най-добре за Северна Корея е да спре да отправя повече заплахи към САЩ, защото „те ще бъдат посрещнати с огън и ярост, каквито св...

Прочети повече

Според него, санкциите могат да повлияят на живота на населението, довеждайки до масова безработица и недостиг на храна. По думите на И Чен Хо, заради новите ограничения азиатската държава ще загуби около 1,7 млрд долара, пише БГНЕС.

Политикът посочи още, че лидерът на КНДР Ким Чен Ун няма да се откаже от разработването на ядрени и ракетни програми от "страхове за стабилността на севернокорейския режим.” Той каза, че по този начин САЩ ще бъдат отговорни за страданията на обикновените хора в Северна Корея.

Съветът за сигурност на ООН на 5 август единодушно прие резолюция за засилване на санкциите срещу Северна Корея, след като Пхенян извърши през юли две изстрелвания на междуконтинентални балистични ракети. В документа се предвижда забрана за износ от страната на редица продукти, включително въглища, желязо, олово и морски дарове. В текста са разписани и други ограничения, включително целенасочени мерки срещу физически лица и фирми, които участват в ядрената и ракетната програма на Пхенян.

Южна Корея предлага преговори на КНДР

Южна Корея е предложила на КНДР да проведат преговори с участието на представители на отбранителните ведомства, както и хуманитарни кон...

Прочети повече


Ключови думи : страната, сащ, оон, санкциите, кндр, северна корея, ограничения, масова безработица

Виж оригиналната статия в actualno.com