Сърбия отваря две нови глави от преговорите с ЕС

 actualno.com
Сърбия отваря две нови глави от преговорите с ЕС

В рамките на Междуправителствената конференция в Брюксел във вторник Сърбия би трябвало да отвори две нови глави от преговорите за членство в Европейския съюз – 7-а, отнасяща се до правата на интелектуалната собственост, и 29-та – за митническия съюз, пише изданието Politica.

Реклама

Сръбската делегация за преговорите в Брюксел ще оглави министърът без портфейл, отговарящ за европейската интеграция Ядранка Йоксимович, която заяви, че главата за авторските права и интелектуалната собственост, както и тази за митата, са особено важни теми за Белград.

Остри реакции в Сърбия за избора на Ана Бърнабич за премиер

Йоксимович водеше сръбската делегация на срещата през февруари, когато също бяха отворени две глави от преговорите за присъединяване на страната към организацията.

Освен сръбската делегация, в конференцията ще участват още представители на Европейската комисия и всички 28 страни-членки на Общността, предаде Фокус.

Вучич предложи за премиер на Сърбия жена лесбийка

След приключването на конференцията в Брюксел броят на отворените глави от преговорния процес на Сърбия ще бъде 10 от общо 35. Две от тях вече са временно затворени, припомнят от редакцията.


Ключови думи : сърбия, брюксел, преговорите, глави, сръбската делегация

Виж оригиналната статия в actualno.com