САЩ глобиха Credit Suisse със $135 милиона

 news.ibox.bg
САЩ глобиха Credit Suisse със $135 милиона

Департаментът за финансови услуги на Ню Йорк (DFS) глоби със 135 милиона долара швейцарската банка за серия от нарушения, допуснати при операции на валутния пазар.

По данни на DFS, трейдърите на Credit Suisse систематично са предприемали "неправомерни, не безопасни и необосновани" действия при операциите на валутния пазара в течение на най-малко осем години, включително до 2015 година.

Трейдърите активно са използвали силно посещавани потребителски чатове, където са обменяли информация с другите участници с цел да получат по-високи печалби в ущърб на клиентите на банката, отбелязват от DFS.

Освен това, регулаторът обвинява Credit Suisse в използване на алгоритъм, предназначен за търговия " с изпреварване", на основата на предоставени от клиентите лимитни ордери и стоп-заповеди, пише finmarket.ru.

Credit Suisse плаща $400 милиона, отървава съд в САЩ

Избягва съдебен иска за манипулации с ипотечни книжа

През май тази година DFS глоби френската банка Paribas с $350 милиона за аналогични нарушения. Световните банки в последните години заплатиха глоби от няколко милиарда долара за манипулации на валутния пазар.


Ключови думи : милиона, глоби, credit suisse, валутния, dfs

Виж оригиналната статия в news.ibox.bg