Съвместното съжителство съблазнява представителите на поколението Y в Ню Йорк

 investor.bg
Съвместното съжителство съблазнява представителите на поколението Y в Ню Йорк

Снимка: Архив Ройтерс

Нандита Иер, която е от Мумбай, не познавала никого, когато пристигнала в Ню Йорк и за да не живее сама в „невзрачно студио“, избрала съвместно съжителство в стая, пише френският вестник Le Figaro.

Тя обитава един от 14-те апартамента в малък жилищен блок в луксозния квартал Долен Ийст Сайд в Манхатън заедно със съквартиранти. Харесва й, че може да се възползва от общите части – голяма кухня с дълга маса и ъглови дивани, тераса, където може да работи, и напълно пригодено за живот таванско помещение.

„Срещнах хора с най-различен произход, с които се сприятелих“, казва с усмивка девойката. Тя дори можела да разчита на съвети от съквартирантите си, докато търсела работа.

Животът с други хора не е нещо ново – от съвместно съжителство, през студентски общежития до домове за възрастни хора. Но на фона на повишаването на наемите в големите градове и развитието на начина на живот, стартиращи компании предлагат да се заемат с всичко, включително със социалния живот на обитателите.

Много от тях се занимават с организирането на събития един или няколко пъти в седмицата – от посещения на музеи до кулинарни курсове, и позволяват на обитателите да общуват чрез специално приложение. „Представителите на поколението Y (родените между 1980 и 2000 г. – бел. ред.) искат да са част от общност“, казва Алекс Коен, брокер на недвижими имоти в компанията Compass. Те са свикнали с услуги ..


Ключови думи : долара, йорк, хора, развитието, компанията, казва, квартал, представителите, обитателите, манхатън, поколението, съвместното, съвместно съжителство

Виж оригиналната статия в investor.bgпоследни новини

Петко Карамочев: Скандалът с Wirecard е звучен шамар по имиджа на Германия

3 юли 2020 23:00:00 investor.bg
Петко Карамочев: Скандалът с Wirecard е звучен шамар по имиджа на Германия

Снимка: Michaela Handrek-Rehle/Bloomberg Намерението на 16 големи европейски банки от пет държави да си проправят пътя за стартиране на европейска инициатива за плащания има потенциала да...