Седмицата в абсурди (16 - 20 октомври)

 actualno.com
Седмицата в абсурди (16 - 20 октомври)

Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи абсурди. Actualno.com събра абсурдните новини от изминалата седмица, тъй като иронията и сарказмът са част от живота ни и покрай тях се прокрадват много значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са важни, защото след като им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква промяна ни е нужна, за да живеем по-добре.

Реклама

В хронологичен порядък, седмицата в абсурди изглежда така:

Понеделник, 16 октомври

МВР ОТНОВО НАМЕРИ НАЧИН ДА ЗАОБИКОЛИ ЗАБРАНАТА ЗА ПОРОЧНИ ДАРЕНИЯ

Изглежда, че МВР е намерило отново начин да заобиколи забраната да получава дарения. Вратичката се крие в добре известна практика на МВР – да прави подаръци само на себе си чрез собствената си фирма "Безконтактни мултиплексорни вериги". Други варианти са подаръци от посолствата на САЩ и Китай например, както и от по-малки общини у нас.

Коментар на Actualno.com: Стара максима е, че който има желание, намира начин. Защо ли не вземем да проявим желание да живеем по-добре ...

ЗДРАВНИЯТ МИНИСТЪР ВИДЯ ПРОБЛЕМИ С РЕГЛАМЕНТИТЕ И КВАЛИФИКАЦИЯТА НА БОЛНИЦИТЕ

В свое интервю министърът на здравеопазването призна, че няма ясно разписан регламент, ако един пациент е зле, къде да бъде закаран и кой е длъжен да се заеме с него.

Коментар на Actualno.com: Импровизацията е хубаво нещо, но предимно на сцена - иначе следва една неприятна права линия ...

БАН ПРЕНЕБРЕГНА СВОИ УЧЕНИ, БЪЛГАРИТЕ В АЛБАНИЯ БИЛИ ПРИЗНАТИ САМО БЛАГОДАРЕНИЕ НА КАБИНЕТА БОРИСОВ

Ръководството на БАН категорично се разграничи от Института за етнология и фолклористика по повод казуса чий е основният принос за признаването на българското малцинство в Албания. От института заявиха, че в основата на решението на Албания стои ученият от БАН доц. д-р Веселка Тончева, посветила цяло десетилетие на българските общности в страната. От ръководството на БАН обаче не са съгласни и подчертават, че "признаването на българското национално малцинство в Албания е изключителен успех на правителството на Бойко Борисов." Пресслужбата на БАН даже прати съобщение да разясни, че никъде не е казвано от страна на Академията, че учените имат "водеща роля" и че вменява вина на правителството в предишно съобщение.

Коментар на Actualno.com: Мазньо и гумените мечета ще се гордеят!

Вторник, 17 октомври

ЗЛЕ СМЕ, НО... КОЛКО ДА СМЕ ЗЛЕ, ЗАЧУДИ СЕ БОРИСОВ

На бизнес форум премиерът Бойко Борисов направи оценка на българската икономика, базираща се на... разходката му по "Витошка". "Като дойде петък, няма разминаване по "Витошка", кафе няма празно. Зле сме, но… колко да сме зле, като в София не можеш да се разминеш, ама не само в София, а и в Бургас и Варна", заяви той.

Коментар на Actualno.com: Надали "кворумът" в кафенетата е най-надежният критерий за икономическата ни стабилност...

УЧЕНИЦИ СА ЗАСИЧАНИ ДА УПОТРЕБЯВАТ НАРКОТИЦИ ОЩЕ В 6 КЛАС

Ученици са засичани да употребяват наркотици още в 6 клас, а най-често използваната дрога сред българските деца е марихуаната, обяви Стефан Бакалов от Отдела за борба с наркотрафика в Агенция "Митници".

Коментар на Actualno.com: А родители, учители и полицаи се чудят кого ще изгони "Биг Брадър" ...

ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ ПИШЕ ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА КТБ

Скандалният бизнесмен и депутат от ДПС Делян Пеевски подготвя законопроект, свързан с "вторичното разграбване на КТБ", заяви съпартиецът му Йордан Цонев, който също работи по законопроекта. Целта на закона е да върне на държавата разграбените активи.

Коментар на Actualno.com: Пеевски да пише закон за КТБ е все едно Антон Тодоров да пише закон за свободата на медиите

Сряда, 18 октомври

СЕМЕЙСТВО ОТ БЛАГОЕВГРАД ОСЪДИ "ПАРКИНГИ И ГАРАЖИ" ЗА НЕПРАВОМЕРНО ВДИГАНЕ НА КОЛА

Една година автомобилът на семейство от Благоевград стои на наказателен паркинг, а заведеното дело по казуса завършва в полза на потърпевшите, тъй като съдът преценява, че колата е репатрирана неправомерно. Решението сочи, че автомобилът не е трябвало да бъде вдиган, дори и да е паркиран в нарушение с общинската наредба. Служителите трябвало да глобят собственика на колата, но не и да я репатрират.

Коментар на Actualno.com: Дано поне колата още върви и не със скоростта, с която действа българското правосъдие.

РУСКИ АКТРИСИ ЗАЩИТАВАТ УЕЙНСТЕЙН: САМИ СА СИ ВИНОВНИ, ЧЕ СЕ ДЪРЖАТ КАТО ПРОСТИТУТКИ

Руските актриси Агния Кузнецова и Любов Толкалина нападнаха холивудските си колежки, оплакващи се от сексуални посегателства. Двете рускини заявиха, че актрисите в САЩ сами са си виновни, сексуалният тормоз е нещо чудесно, а мъжете са прави да се държат като хищници, защото са създадени именно за това.

Коментар на Actualno.com: Женската солидарност е отдавна изчезнал вид, но поне за очевидно насилие можеше да се появи ... за малко.

Четвъртък, 19 октомври

ВЕГАНИТЕ ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ, ТОЗИ ПЪТ ЗАРАДИ ФИЛМ

Подготвя се нов вегански протест в София, този път заради документален филм на режисьора Улрих Зайдл, разказващ за ловния туризъм в Африка.

Коментар на Actualno.com: Само не разбрахме ще идват ли и лъвове за подкрепа?

ШЕФЪТ НА НЕК: ПРЕМИЕРЪТ РАЗПОРЕДИ ДА ПОКРИЕМ С НАЙЛОН ОБОРУДВАНЕТО ЗА "БЕЛЕНЕ"

Оборудването за АЕЦ "Белене", което вече е в България, е защитено, защото е било покрито с найлон по разпореждане на премиера Бойко Борисов. Това заяви директорът на НЕК Петър Илиев.

Коментар на Actualno.com: Нагледен пример как се разбива на пух и прах една долна инсинуация - че оборудването за "Белене" не се съхранява правилно. Има найлон, държавата се е погрижила.

Петък, 20 октомври

ПРЕДЛОЖЕНИЕ: ГЛОБА ОТ 100 ЛЕВА, АКО ТУПАШ ПОКРИВКА ПРЕЗ БАЛКОНА

100 лв. глоба за тупане на покривка през терасата. Това е записано в новата проектонаредба за обществен ред в София.

Коментар на Actualno.com: Чудесно предложение, смислено, важно и по особено наболял обществен проблем. Време е тупащите през балконите терористи да бъдат спрени, а след всяко престъпление полицията да провежда разследване и да наказва извършителите.

ТРИ ГОДИНИ ТЪРСЯТ ОТКРАДНАТА КОЛА, А ТЯ - НА НАКАЗАТЕЛЕН ПАРКИНГ

Три години МВР издирва открадната кола на пенсионер, а тя се оказва закотвена на наказателен паркинг. След като през 2014 г. автомобилът бил откраднат, полицията търсила крадеца, но не го открила и закрила случая. Оказва се, че след като той взел от нея нужното, я оставил в центъра на София, където я вдигнал паяк. В резултат, след 2,5 г. пенсионерът получил сметка от 16 000 лв. за престоя на колата на наказателен паркинг и предложение да си я прибере.

Коментар на Actualno.com: Без коментар


Ключови думи : софия, българското, пише, бойко борисов, заяви, ктб, предложение, пеевски, след като, начин, албания, колата, октомври, белене, оборудването, actualno com, бан, коментар, зле, автомобилът, абсурди, найлон, наказателен паркинг

Виж оригиналната статия в actualno.com