Седмицата в абсурди (8 - 12 януари)

 actualno.com
Седмицата в абсурди (8 - 12 януари)

Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи абсурди. Actualno.com събра абсурдните новини от изминалата седмица, защото иронията и сарказмът са част от живота ни и покрай тях се прокрадват много значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са важни, защото след като им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква промяна ни е нужна, за да живеем по-добре.

В хронологичен порядък, седмицата в абсурди изглежда така:

Понеделник, 8 януари

НОВИЯТ БУЛ. ДОНДУКОВ ОТНОВО СЕ РАЗПАДА

Дупки, неравности и разпаднати делинеатори на велоалеята по открития преди по-малко от месец бул. Дондуков в София. Такива снимки разпространи неправителствената организация Спаси София.

Коментар на Actualno.com: Веднъж, за разнообразие, някой няма ли да се обърка да си свърши работата като хората?

ЕДНА ПЕЧКА НА ДЪРВА ЗАМЪРСЯВА КОЛКОТО 1000 КОЛИ

Печка или камина, когато изгаря 2 тона дърва, би отделила вредни емисии, равняваща се на тези от 1000 автомобила. Това сочи изследване, което би могло да обясни защо София дишаше изключително замърсен въздух дори през празниците, когато коли нямаше.

Коментар на Actualno.com: Хюстън вика Общината - ехооо!!!

Вторник, 9 януари

СИСТЕМАТА, СИГНАЛИЗИРАЩА ЗА МРЪСНИЯ ВЪЗДУХ В СОФИЯ, НЕ РАБОТИ

Системата за ранно предупреждение на населението за мръсния въздух в София не работи. Освен с почасовите данни, прогнозите се разминават и с информацията в официалния ежедневен бюлетин на изпълнителната агенция по околна среда за състоянието на въздуха. За 7 януари например прогнозите бяха отлични, а замърсяване с над два пъти над нормите беше отчетено дори в ежедневния бюлетин за същия ден.

Коментар на Actualno.com: Нама смисъл общината да се мъчи със системата, то зимата свърши...

ЗАМ.-КМЕТЪТ ПО ЕКОЛОГИЯТА: СОФИЯ НЕ Е ГРАДЪТ С НАЙ-ЗАМЪРСЕН ВЪЗДУХ

София не е градът с най-замърсен въздух. Това увери зам.-кметът по екологията Йоана Христова.

Коментар на Actualno.com: Сигурно и България не е най-корумпирана на света, но ...

28-ГОДИШЕН ВЛИЗА В ЗАТВОРА СЛЕД 21-ВАТА СИ ПРИСЪДА

28-годишният Илия Магов от благоевградското село Мусомище влиза в затвора след 21-вата си присъда. За шест години младежът е натрупал богато криминално досие от дребни кражби. В момента е даже зад решетките на бобовдолския затвор.

Коментар на Actualno.com: Това е то неуморност.

ПОЛИЦАЙ ЗНАЕЛ, ЧЕ РОСЕН АНГЕЛОВ ЖИВЕЕ В ЛУКОВО

Полицай от Своге е знаел, че извършителят на шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов, обявен за национално издирване преди 8 години, обитава вила в Луково. Това заяви човек от селото, който е подавал жалби. Двамата дори разговаряли.

Коментар на Actualno.com: Нека протестират полицаите за по-високи заплати, напълно ги заслужават.

ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ БОНУСИ РАЗДАДЕНИ В СУ, НЕ СЕ ЗНАЕ ЗА КАКВО

Десетки хиляди лева са били платени като бонуси в Софийския университет, без да е ясно какво допълнително са свършили служителите. Това показва одит на Министерството на образованието. Оказва се, че не е възможно да се установи дали премиите не са за задачи, за които са вземани и заплати.

Коментар на Actualno.com: Прави са хората. Откъде-накъде пари да трябва да се раздават само за свършена работа? Това са соросоидни инсинуации.

Сряда, 10 януари

СВАЛИХА БИЛБОРД НА СЛУЖИТЕЛИТЕ НА МВР, С КОЙТО ЩЯХА ДА ПОСРЕЩНАТ ЕВРОЧИНОВНИЦИТЕ

Билборд, с който служителите на Министерството на вътрешните работи (МВР) планираха да посрещнат делегатите за откриването на българското председателство на Съвета на ЕС и с който се оплакваха за ниските си заплати, беше свален без обяснения вчера следобяд, 9 януари.

Коментар на Actualno.com: Звъннал някой на друг и хоп - случайност?

БАН ПРИЗНА: СИСТЕМАТА НИ НЕ Е ОТЧЕЛА ЗАМЪРСЯВАНЕТО НА ВЪЗДУХА

Прогнозата за ранно информиране за мръсен въздух на сайта на Столичната община не е отразила високите нива на замърсяване от последните дни, признават от Института по метеорология към БАН. На практика системата на БАН извършва прогнозите си не на база данните, подавани от измервателните станции за чистота на въздуха на ИА по околната среда, а по данните от замърсяването, причинено от трафика и състоянието на атмосферата на същата дата през последните три години.

Коментар на Actualno.com: Ако и прогнозата за времето се правеше на база въпросния ден преди 3 години, адекватността на прогнозите щеше да е същата.

ЦЯЛ БЛОК В ПЕРНИК 5 ГОДИНИ ПОЛЗВАЛ НЕЗАКОННО ПАРНО БЕЗ ДА ПЛАЩА

При своя рутинна проверка "Топлофикация" - Перник е установила незаконно присъединен цял жилищен блок към топлопреносната мрежа, който 5 години ползвал парно и топла вода без да плаща.

Коментар на Actualno.com: Грешка. Въпросното парно и топла вода абсолютно са били платени. Просто от някой друг.

Четвъртък, 11 януари

ОКОЛО АНГЕЛКОВА СЪЩО Е ОЧЕРТАН "ДРИЙМТИЙМ", ВЗЕЛ МИЛИОНИ ОТ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ

Министърът на туризма Николина Ангелкова също може да се похвали със солиден "дриймтийм" - израз, с който депутатът от ГЕРБ Делян Добрев опита да оправдае назначенията на свои роднини, съученици и познати на ключови постове в община Хасково.

Коментар на Actualno.com: Майкъл Джордан и Леброн Джеймс вече завиждат страшно на българските отбори!

ДЪРЖАВАТА НЕ МОЖЕ ДА ПРАВИ БЪРЗИ ДНК АНАЛИЗИ И ПЛАЩА ГОЛЕМИ СУМИ НА ЧАСТНА ЛАБОРАТОРИЯ

Държавата плаща големи суми на частна лаборатория за ДНК анализи, тъй като Институтът по криминалистика и криминология към МВР не се справя с експертизите навреме. Това стана ясно от думите на главния прокурор Сотир Цацаров на днешното извънредно заседание на Комисията по вътрешна сигурност.

Коментар на Actualno.com: Тогава защо изобщо ни е Институт по криминалистика?

Петък, 12 януари

ПОСЛЕДНАТА НИ ПОДВОДНИЦА БЕЗСЛАВНО ГНИЕ НА ВАРНЕНСКОТО ПРИСТАНИЩЕ

Последната българска подводница e заплашена от гибел. 8 години след като беше свалена от въоръжение тя гние във Варна, а проектът за превръщането ѝ в музей все още не е осъществен. Така след четвърт век служба приключи славният път на "Слава" във Военноморските ни сили. В момента "Слава" е тъжна гледка - закотвена на пристан, потънала в ръжда и изгнила.

Коментар на Actualno.com: Ще направим още един рекорд - първата в света подводница, която ще се удави.

МАНИЯ ЗА ТОЛЕРАНТНОСТ - КЛИПЪТ ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО НИ ПООЩРЯВАЛ СЕКСУАЛНИЯ ТОРМОЗ

"Противно на това, което се твърди в официалния клип на Съвета на ЕС, чието председателство този месец пое България: "Не" никога не значи "да". Основно правило за съгласие и уважение към жените". Това написа френския евродепутат Карима Дели, която е председател на Комисията по транспорт и туризъм в Европейския парламент и която поиска сваляне на клипа за българското председателство на ЕС. В самия клип се прави художествена алюзия с кимането с глава, което в България и в чужбина означава различни неща. "Когато я срещнете за пръв път, може да Ви даде грешен сигнал. Помнете, тук "не" може да значи "да". Не че се опитва да ви обърка, кани Ви да я опознаете сами", се казва в българското видео. Не е ясно дали Дели знае за тази българска национална особеност.

Коментар на Actualno.com: То бива, бива борба срещу тормоза, но някои хора сериозно прекаляват...


Ключови думи : януари, българия, софия, българското, ясно, света, мвр, служителите, работи, системата, заплати, actualno com, бан, плаща, въздуха, парно, коментар, председателство, прогнозите, подводница, абсурди, замърсен въздух

Виж оригиналната статия в actualno.com