СЕМ не избра шеф на БНР, предстои втори опит

 dariknews.bg
СЕМ не избра шеф на БНР, предстои втори опит

СЕМ не избра шеф на БНР от първия път и се оттегли за час преди втория опит. Никой от кандидатите за генерален директор не събра нужните поне 3 гласа.

По два гласа получиха сеташният и.д. Антон Митов и Андон Балтаков.

За кандидатурата на Андон Балтаков гласуваха Бетина Жотева и Галина Георгиева, докато Ивелина Димитрова заложи на Митко Димитров. Розита Еленова даде глас за за и.д. Антон Митов, а казусът бе решен от вота на председателя на СЕМ София Владимирова, която избра също Антон Митов.

Владимирова призна, че е била раздвоена между двамата кандидати - Андон Балтаков и Антон Митов.

Шестима бяха кандидатите за поста и те бяха изслушани от членовете на медийния регулатор в продължение на два дни. За поста се състезаваха Жени Гаджалова, Антон Митов, Андон Балтаков, Митко Димитров, Даниела Манолова и Александър Велев.

До конкурса за нов шеф, след като през октомври СЕМ прекрати предсрочно мандата на Светослав Костов и избра за временно управляващ медията Антон Митов. ..


Ключови думи : шеф, сем, избра, антон митов, андон балтаков

Виж оригиналната статия в dariknews.bgпоследни новини

Румънец стана най-възрастният мъж в света

29 май 2020 23:38:00 dariknews.bg
Румънец стана най-възрастният мъж в света

Румънецът Думитру Команеску от Букурещ носи от днес титлата "най-възрастен мъж в света" според Книгата за световните рекорди на Гинес, съобщава телевизия Диджи24. Най-възрастният мъж на...