Серовъглеродът от "Химко" е изнесен успешно от страната

 actualno.com
Серовъглеродът от

Днес в областна администрация във Враца се проведе пресконференция, на която официално бе обявено, че няма поводи за безпокойство във Враца,тъй като серовъглеродът от „Химко“ е извозен от терена на фирма „Камибо“ ООД. Цистерните са отпътували от Враца до Пловдив, където по жп мрежата са заминали извън страната.

На срещата присъстваха областният управител Малина Николова, кметът Калин Каменов, собственикът на фирма „Камибо“ Станислав Попов и Емил Иванов от „Балкан ресурс“, както и всички организации от Враца, осигуряващи безопасното преместване на 110- тона серовъглерод.

На брифинга стана ясно, че процесът по изтегляне и преместването в цистерните на опасното вещество е изпълнен в планувания срок, без течове и без проблеми в организацията. Единственият проблем е бил с мощността на компресора от първия ден, който е бил подменен и работата е продължила при спазване на всички мерки за безопасност.

На срещата присъстваха още председателят на Междуведомствената комисия Георги Караиванов от РИОСВ, директорът на пожарната Николай Димитров, шефката на Спешния център Галина Лещарска, представители на МВР, Инспекцията по труда и други институции. Според експертите, работата им е протекла без напрежение.

..


Ключови думи : кметът, тъй като, враца, работата, дирекция, безопасност, калин, риосв, цистерните, управител малина николова, фирма камибо“, серовъглерода, областният управител малина

Виж оригиналната статия в actualno.comпоследни новини

Новините: Най-важното за деня, 1 юни

1 юни 2020 22:31:00 actualno.com
Новините: Най-важното за деня, 1 юни

Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 1 юни....