Шеф на "Амазон" е отстранен след като и Роуз Макгауън обвини Уайнстайн в изнасилване

 dnevnik.bg
Шеф на

© Reuters

Роуз МакгауънГенералният директор на киностудиото на интернет гиганта "Амазон" Рой Прайс е отстранен от поста си, след като бе обвинен в сексуален тормоз срещу продуцента Иза Хакет, както и че игнорирал оплакванията на актрисата Роуз Макгауън срещу набезите на Харви Уайнстийн. В "Туитър" вчера Макгауън обяви, че Уайнстийн всъщност я е изнасилил, а "Амазон" е отхвърлил неин проект, след като заявила, че не желае да има общо с него.


Прайс е отстранен до приключване на вътрешното разследване. Хакет, дъщеря на известния автор на научна фантастика Филип К. Дик и продуцент на хитовото шоу на "Амазон" по романа му "Човекът във високия замък" обяви, че получила неприлично предложение от Прайс преди 2 години, но вътрешното разследване на компанията така и не довело до резултати, предава "Ройтерс".


Междувременно снощи в "Туитър" Роуз Макгауън, която бе една от първите актриси, проговорили пред "Ню Йорк таймс" за обвиненията срещу Уайнстийн, се обърна директно към собственика на "Амазон" Джеф Безос. "Казап на шефа на студиото ви, че ХУ ме изнасили. Повторих го многократно. Той каза, че не е доказано. Аз казах, че аз съм доказателството", написа тя. "Вече бях продала сценария си на студиото ви и той беше в развитие, когато чух, че Уайнстийн може да бъде въвлечен. Помолих настойчиво да постъпите правилно. Игнорираха ме. Спечелихте мръсен "Оскар", пише тя. "Исках си сценария обратно, но още преди това получих обаждане от вас, че шоуто ми няма да се снима."


© Reuters

Списъкът с актриси и служителки, обвинили Уайнстийн в сексуален тормоз, расте. На снимката от горе по часовниковата стрелка: Гуинет Полтроу, Розана Аркет, Мира Сорвино, Роуз Макгауън, Анджелина Джоли, Азия Ардженто и Ашли Джъд.


Вече близо 30 жени, сред които Анджелина Джоли, Леа Сейду, Кара Делевин и Гуинет Полтроу разказаха за неприлични предложения, нежелан физически контакт и сблъсъци, които са имали с могъщия холивудски продуцент Уайнстийн в период от три десетилетия. Четири от тях го обвиняват в изнасилване, ако се брои и изявлението на Макгауън в "Туитър". Коментира се, че причината да не го направи открито в статиите досега е извънсъдебно споразумение, сключено с Уайнстийн навремето. Снощи стана известно, че нюйоркската полиция ще разследва подобно обвинение срещу него от 2004 г.

Профилът в "Туитър" на актрисата бе закратко спрян вчера, според социалната мрежа - заради нецензурни изрази срещу Бен Афлек. Макгауън реагира остро на осъдителните коментари на Уайнстийн срещу Афлек. По думите й лично е казвала на Афлек за преживяванията си и той лъже, че ги чува за пръв път.

Нито Хакет, нито Прайс, нито Макгауан са коментирали твърденията пред "Ройтерс". "Амазон" успя да спечели три оскара за продукциите си тази година - за чуждоезичният "Търговският пътник" на Ашгар Фархади и режисура и главна роля в "Манчестър край морето", чиято звезда Кейси Афлек също бе обект на обвинения в сексуален тормоз.


Ключови думи : след като, прайс, хакет, туитър, афлек, амазон, отстранен, сексуален тормоз, уайнстийн, роуз макгауън

Виж оригиналната статия в dnevnik.bg