Shell ще доставя авиационно гориво на Летище София

 news.ibox.bg
Shell ще доставя авиационно гориво на Летище София

Холандският енергиен лидер Shell обяви, че ще разшири присъствието си на Балканите, като ще доставя авиационно гориво на Летище София. От официалното съобщение на компанията става ясно, че договорът е сключен чрез дъщерната компания Shell & MOH Aviation, която е джойнт венчър между Shell Overseas Holdings и Motor Oil Hellas.

"Това ще бъде първата локация извън Гърция, където компанията ще осигурява авиационно гориво. Доставчикът ще бъде Shell & MOH Aviation Fuels Bulgaria, която е 100% собственост на Shell & MOH Aviation", посочват от дружеството.

"Shell Aviation проължава да се фокусира върху своята стратегия за растеж, свързана с избрани вече локации. Фирмата развива успешно бизнес в Гърция през последните 7 години и ние се радваме да продължим експанзията си с България", коментира генералният директор на Shell Aviation за Европа и Южна Африка Адам Харисън.

Фирмата е създадена през 2010 година, като Shell държи 51% от нея, а Motor Oil - 49%. Към момента тя работи с 20 летища в южната ни съседка, включително в Атина, Кавала, Миконос, Родос, Санторини, Солун и Закинтос.

В България Shell оперира от 26 години, като нейните продукти се предлагат в 100 търговски обекта. С решение на правителството от 2015 година компанията проучва за петрол и природен газ находището "Блок 1-14 Хан Кубрат". Договорът е за 5 години.


Ключови думи : компанията, shell, авиационно гориво, moh aviation, amp moh

Виж оригиналната статия в news.ibox.bg