Ще преместят ли Националния стадион в полето край "Обеля"?

 dariknews.bg
Ще преместят ли Националния стадион в полето край

Слушай

Ще преместят ли Националния стадион в полето край

94890

Your browser does not support the audio element.

Ще преместят ли Националния стадион в полето край

Ще преместят ли Националния стадион в полето край

Националният стадион може да се премести в полето между столичните квартали "Люлин" и "Обеля". Освен метростанция, американската компания, която плаща половината от стойността на метро спирката, ще прави жилищен комплекс, училище, болница и църква.

 
Главният архитект на София Здравко Здравков видя възможност да обособяване на държавно спортно съоръжение и така футболните мероприятия да се изместят от центъра в периферията на столицата.

 
Изграждат нова метростанция в София

На днешното си заседание Столичният общински съвет даде зелена светлина за изграждането на метростанция между "Люлин" и "Обеля". Тя ще бъде факт през 2020 г. Според главния архитект Здравко Здравков мястото е подходящо и за стадион.

"Там се предвижда изграждане на жилищен комплекс, разговаряхме и с инвеститорите защо да не се търси място и за стадион на това място. Виждате, че привличането на инвестициите става с метро", обясни той.

 

За това, че националният стадион може да се измести от центъра на София, заговори и общинският съветник от ГЕРБ Зафир Зарков. "От своето местоположение и тази транспортна обезпеченост главният архитект вижда в това място евентуалната възможност за изграждането на национален стадион. Той отдавна има идея за нациопнален стадион, който да е извън централните градски части", поясни Зарков. 


Ключови думи : място, софия, архитект, метростанция, националния стадион, обеля, преместят, полето край

Виж оригиналната статия в dariknews.bg