Симеонов нарече филма на Йончева "пропаганда"

 dariknews.bg
Симеонов нарече филма на Йончева

Вицепремиерът Валери Симеонов нарече филма на Елена Йончева за оградата по границата "пропаганда". В свой коментар във Фейсбук Симеонов отбелязва, че филмът изяснява познати обстоятелства, и задава въпроси към депутата от БСП.

 
Елена Йончева представи филм за трафика на бежанци

"Бях на премиерата на политически-рекламирания документален филм „Граница“ на Елена Йончева. Скучен, изнасящ познати обстоятелства видео материал, пропаганда в стила на „единствената истина“ и категоричните лозунги в духа на „Работническо дело“, казва Симеонов.

 
БСП настоява за оставките на Валентин Радев и Валери Симеонов

Вицепремиерът задава пет въпроса на Йончева и заявява, че ако отговорите й на тези въпроси са "не", трябва да се счита за "скъсана на фаза „листовки“ в изпита за начинаещи обективни журналисти" (вижте въпросите в коментара на вицепремиера във Фейсбук).

 

Напънала се планината и родила мишка Бях на премиерата на политически-рекламирания документален филм „Граница“ на Елена ...

Публикувахте от Valeri Simeonov в 14 ноември 2017 г.


Йончева: Мигранти преминават със стълби оградата на границата с Турция (СНИМКИ)

Валери Симеонов споделя, че когато влязъл на прожекцията, задал на Йончева един-единствен въпрос, на който не получил отговор: "А той беше, защо не дойдохте на обхода на границата, извършен с военен вертолет, на 15 юни 2017, след като лично аз поканих госпожа Нинова и Вас чрез нея? Може би, след като видите оградата в цялата й дължина, щяхте да подходите по друг начин към темата и да бъдете по-умерена в квалификациите си за нещо, с което България трябва да се гордее. А именно, с първата и най-стабилна ограда срещу мигрантския поток, изградена от държава в Европейския съюз със собствени средства (а не, както казвате в началото, „и с европейски пари“)".

 
ГЕРБ застава зад Валери Симеонов и Валентин Радев

Симеонов допълва, че българските гранични полицаи и армия денонощно изпълняват своите задължения и клетва в дъжд, бури и порои, а пораженията след стихийните бедствия били възстановени от фирмите, изградили оградата, за тяхна сметка.


Ключови думи : филм, границата, елена, йончева, оградата, валери симеонов, пропаганда

Виж оригиналната статия в dariknews.bg