Сметосъбирачите поддържат Париж чист въпреки риска от коронавирусa

 dnevnik.bg
Сметосъбирачите поддържат Париж чист въпреки риска от коронавирусa

© Associated PressДокато повечето парижани са си у дома, спазвайки мерките за изолация, които вече навлязоха в третата си седмица, Жефре Сербю и колегите му от чистотата са навън с камиона си, за да може френската столица да продължи да функционира нормално.


Макар че 30-годишният Сербю и екипът му са с маски и ръкавици, за да се предпазват от вируса, те много добре съзнават рисковете - няколко техни колеги от депото за събиране на отпадъци са показали симптоми.


"Но ето ни тук, трябва да работим. Ако не го правим, (ще плъзне) зараза, каза Сербю вчера преди зазоряване, работейки с камиона си в 17-и район на Париж. Така че трябва да го правим", добави той.
Епидемията от коронавируса във Франция причини смъртта на над 2300 души и заразяването на общо над 37 хил. души. Правителството въведе строги ограничения за придвижването, нареждайки всички работещи, чиято работа не е от съществено значение, да си останат у дома.


Персоналът, обслужващ 130-те камиона за сметосъбиране в Париж, се смята за такъв от съществено значение. Поради вируса те работят на намален работен ден, и то по два-три дни седмично вместо нормалните пет-шест. Раздадени са им средства за предпазване, а колите за сметосъбиране се дезинфекцират ежедневно според кмета на Париж.


Марк Делсал, 54-годишен шофьор на камион за сметосъбиране, заяви, че вирусът и рисковете от заразяване тежат на работниците, ..


Ключови думи : камиона, париж, сметосъбиране, сербю

Виж оригиналната статия в dnevnik.bgпоследни новини

И Финландия отхвърли плана на Брюксел за възстановяване

4 юни 2020 19:51:00 dnevnik.bg
И Финландия отхвърли плана на Брюксел за възстановяване

© Associated Press Финландският премиер Ана Марин Финландското правителство обяви, че ще отхвърли предлагания от Брюксел план за възстановяване...