SoundCloud залага на персонализацията, за да оцелее

 investor.bg

Снимка: Pixabay

След като съкрати 40% от служителите си и си осигури 169 млн. долара спешно финансиране, SoundCloud прави стъпка напред в правилната посока. Тя запълва основната страница на услугата си с персонализирани плейлисти и най-добрите колекции в топ жанрове, пише TechCrunch.

Надеждата е това да направи SoundCloud по-привлекателна за новите потребители и по-приятно място за откриване на нови песни от страна на вече лоялните ѝ потребители.

В скорошен анализ по темата TechCrunch писа, че SoundCloud трябва да се отличи от Spotify, като се фокусира върху своята услуга без реклами, която струва 5 долара и предлага достъп до независима музика, ремикси и DJ сетове, които не могат да бъдат открити никъде другаде. Освен това компанията може да се фокусира върху това да помага на изпълнителите да печелят повече.

Още по темата

SoundCloud има последен шанс да монетизира

SoundCloud иска 170 млн. долара финансиране, за да оцелее

SoundCloud може да оцелее само до четвъртото тримесечие?


Във връзка с тази стратегия днес SoundCloud обръща специално внимание на своя уникален архив от качени от потребителите песни.

„Новата основна страница на SoundCloud е специално подредено място, персонализиран начин да откривате невероятни автори – години преди да се озоват в мейнстрийм класациите“, коментира новият главен изпълнителен директор на SoundCloud Кери Трейнър.

Ходът е изключително необходима промяна за услугата на фона на слабото ѝ представяне. Промените в интерфейса са добър старт и имат шанса да помогнат на SoundCloud да се препоризиционира сред независимите създатели на музика, които не присъстват в конкурентните платформи.

„Това, което отличава SoundCloud, е нашият каталог от над 170 млн. песни, а новата начална страница ни позволява да покажем и да отбележим невероятния талант, който стои зад преживяването в SoundCloud”, коментира Трейнър. 

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Миглена Иванова


Ключови думи : долара, млн, песни, страница, оцелее, soundcloud

Виж оригиналната статия в investor.bg