Спас-Александър искал да помогне на хората, не да ги мами

 dariknews.bg
Спас-Александър искал да помогне на хората, не да ги мами

Софийският районен съд остави за постоянно в ареста обвинения в измама Спас Василев, който се е представял в социалните мрежи като Александър Николов. Според съда Василев е "осъществявал упорита престъпна трансгранична дейност с особен размах и дързост".

Искат постоянен арест за мъжа, заподозрян за измамите във Фейсбук

Срещу обвиняемия има над 40 жалби от пострадали хора, ГДБОП сега събира повече данни по тези случаи. Василев беше задържан от ГДБОП в петък по обед, като по думите на адвоката му Георги Ценев, обвиняемият сам се е предал в МВР, след като е научил от медиите, че хора обясняват как той ги е измамил. Обвинението му към момента е заради измама за 490 лева от 2012 г.

Спас Василев е на 33 години, няма висше образование, завършил е семестриално в Ница, по думите на адвоката му. Той е бил обявен през 2013 г. за общодържавно издирване, през 2016 г. е пуснат за търсене в Шенгенската система, но не е намерен.

БГНЕС

Пред медиите, преди да бъде разгледано искането за задържането му за постоянно в ареста, Василев заяви, че съжалява и че не е престъпник, а на въпрос дали за пари е мамил хората, отговори, че не е била това причината.


Ключови думи : спас, василев

Виж оригиналната статия в dariknews.bg