Столичната община дезинфекцира площадите около църквите за празниците

 dariknews.bg
Столичната община дезинфекцира площадите около църквите за празниците

Столичната община ще дезинфекцира пространствата около всички православни християнски църкви в града, съобщиха от там.

На 11 април, преди Цветница, и на 17 април, преди Великден, ще бъдат дезинфекцирани площадите около църковните храмове в София.

Няма да раздават върбови клонки на Цветница, на църква - с маска

В началото на седмицата кметът на София Йорданка Фандъкова е изпратила писмо до патриарх Неофит и до Светия Синод с указания за организацията и мерките, които трябва да бъдат предприети за посрещане на предстоящите християнски празници в условията на въведено извънредно положение и епидемичната обстановка.

В писмото кметът информира за организацията по дезинфекция на пространствата около храмовете и препоръчва да се направи засилена дезинфекция в църквите на икони, дръжки, свещници и др., както и да се осигурят лични предпазни средства на свещениците и църковните служители.

Сред посочените мерки е и осигуряването на църковни служители, които да следят за нужната минимална дистанция между вярващите, както при изнесените навън църковни служби, така и вътре в храмовете.

Въвежда се задължително еднопосочно движение на столичните пазари

Столичната община е на разположение да осигури допълнителна помощ при спазване на противоепидемичните мерки и нужната физическа дистанция между гражданите по време на великденските празници, се казва също в писмото на кмета на София. ..


Ключови думи : софия, община

Виж оригиналната статия в dariknews.bgпоследни новини

Асеновград отбеляза празника си (СНИМКИ)

31 май 2020 14:52:00 actualno.com
Асеновград отбеляза празника си (СНИМКИ)

Асеновград отбеляза празника си със скромна програма, вместо едномесечни тържества както бе по-рано в годините назад. Обикновено, той се чества в последната неделя на май. Програмата за...