Стотици сигнали от недоволни пациенти в агенция "Медицински надзор" (ВИДЕО)

 dariknews.bg
Стотици сигнали от недоволни пациенти в агенция

Стотици сигнали от недоволни пациенти са постъпили в агенция "Медицински надзор" от началото на годината досега, съобщава NOVA. Най-често пациентите се оплакват от качеството на оказаната медицина грижа като например назначени, но непроведени прегледи и изследвания или грешна диагноза. Много от сигналите до изпълнителната агенция “Медицински надзор" са за поискано допълнително заплащане на услуги и такси, които не са регламентирани.

През лятото двегодишната Мия е приета в болница заради бактериално възпаление. Още преди постъпването й майка й настояла да е до нея по време на всички манипулации.

„Защото ти си всичко за него в тази непозната среда.  То е болно, стресирано. Хора с бели престилки го боцкат, правят му манипулации”, разказва майката на детето – Стефка. Медиците проявяват разбиране към жената. При едно от изследванията обаче тя остава неприятно изненадана.

„Трябваше да й се вземе венозно кръв за контролни изследвания. Бяха се събрали всички лекари, заедно с шефката на неврологичното отделение. Тя се обърна и ме помоли да напусна. Казах, че няма да напусна, а тя каза, че в такъв случай няма да й бъдат взети контролни изследвания”, разказва още Стефка. Така тя решава да сезира агенция "Медицински надзор".

От началото на годината там са постъпили общо 803 сигнала. Контролните органи са направили 683 проверки, като при половината от тях са установени нарушения. ..


Ключови думи : агенция медицински, агенция медицински надзор

Виж оригиналната статия в dariknews.bgпоследни новини

Поредни рекорди: 2 243 нови случая и 42 починали след заразяване с коронавирус

27 октомври 2020 01:56:00 actualno.com
Поредни рекорди: 2 243 нови случая и 42 починали след заразяване с коронавирус

Броят на новите случаи на коронавирус отбеляза абсолютен рекорд и абсолютно число, и като процент. За 26 октомври откритите случаи са 2 243, с цели 1 916 повече от регистрираните ден по-рано 327...