Svečano obeležena godišnjica rada udruženja „Svetlina“

 https://www.glaspress.rs

Povodom prve godišnjice rade Udruženje bugarsko – srpskog prijateljstva „Svetlina“ u velikoj sali Gradske uprave Zaječar organizovan je svečani prijem.

Svečanom prijemu prisustvovao je generalni konzul Republike Bugarskoj u Srbiji Edvin Sugarev, predstavnik parlamenta Republike Bugarske Valerij Simeonov, predstavnici Burgasa, Sofije i Varne, i druge brojne zvanice.

„Veliko hvala svima koji  su svojim prisustvom uveličali našu proslavu, hvala onima koji su došli iz daleka, kako bi nam ukazali čast i poštovanje. Ne mogu reći da sam u godini za nama imala poteškoća u radu, jer je lokalna zajednica bila veoma predusretljiva i pružala nam je podršku u realizaciji naših aktivnosti. Uspešno smo realizovali planirane aktivnosti, a početkom oktobra 2018. na naš poziv u Zaječaru je boravio i teatar iz Blagoevgrada, i ova poseta zabeležila je značajan uspeh. Ovo područije nastanjuje osam stotina Bugara, zajednica nije velika, zbog čega ovoj oblasti nije poklanjano dovoljno pažnje do sada. Međutim, sada je sve veći broj, iz dana u dan, onih koji žele da nam se pridruže, da postanu naši članovi.


Ключови думи : nam, koji, nije, srbiji, sada, bugarsko, srpskog prijateljstva svetlina“, bugarske valerij simeonov, ovom regionu, udruženja, zajednice, udruženje, predstavnici, republike, svečanom

Виж оригиналната статия в https://www.glaspress.rs