Цензурираха Мечо Пух в Китай, приличал на президента (СНИМКИ)

 dariknews.bg
Цензурираха Мечо Пух в Китай, приличал на президента (СНИМКИ)

Някои от позоваванията на Мечо Пух са блокирани в китайските социални мрежи, тъй като симпатичният герой от детската приказка бил сравняван по външен вид с президента Си Цзинпин, предаде Франс прес.

Забравете Платон и Конфуций! Мечо Пух е любимият ми философ

В понеделник все още можеше да се покаже в китайския Туитър, Уейбо, изображение на Мечо Пух и името му. Но всякакви коментари под него биваха блокирани с надписа - " това съдържание е незаконно".

"Каква ли беля отново е сътворил този мил пакостник, фен на меда?" се питаха китайските потребители.

I will never get tired of Winnie the Pooh, Xi Jinping comparisons pic.twitter.com/T22STh9S4f

— Patrick Lozada (@patrick_lozada) December 6, 2015

Работата там, че с наближаването на конгреса на Китайската компартия през есента, на който президентът Си Цзинпин ще бъде получи нов мандат, цензорите в Пекин са станали много стриктни в опазването на имиджа на държавния глава.

Първите смешни сравнения между държавника и Мечо Пух се появиха през 2013 година. Тогава зевзеци наставиха образите на Мечо Пух и на приятеля му Тигър с тези на Си Цзинпин и на Барак Обама.

Winnie the Pooh has been censored from the internet in China, supposedly due to comparisons between the bear & China's president Xi Jinping. pic.twitter.com/jBSxD6gTE8

— Capital Moments (@CapitalMoments) July 17, 2017

На следващата година шегаджиите отново сравниха китайския президент и неговия гост, японския премиер Шиндзо Абе, с Мечо Пух и приятеля му, магаренцето Йори.

China bans ‘illegal’ Winnie the Pooh memes due to a internet meme comparing Chinese President Xi Jinping to the slow-witted bear - @FT pic.twitter.com/KMbP5hULxk

— Amichai Stein (@AmichaiStein1) July 17, 2017

През 2015 година снимката на Си Цзинпин, приемащ парада, беше сравнена с Мечо Пух, изправен на крака, в открит автомобил. Тя се превърна в най-цензурирания фотос в Китай.


Ключови думи : twitter com, pic twitter, цзинпин, china, мечо пух, the pooh, winnie the, jinping

Виж оригиналната статия в dariknews.bg