ЦИК може да изпусне сроковете за симулация на електронния вот

 actualno.com
ЦИК може да изпусне сроковете за симулация на електронния вот

Централната избирателна комисия все още не е провела симулациите за електронния вот. Омбудсманът Мая Манолова предупреди комисията, че ще изпусне сроковете, съобщи bTV.

Реклама

С лаптоп в парка - така можем да гласуваме експериментално от 1 януари 2018 г. За да влезе в ход нововъведението, от ЦИК трябва да проведат три симулации до края на тази година.

ЦИК не се задълбочава да събира информация за глобите за медии (ВИДЕО)

Централната избирателна комисия (ЦИК) има ангажимент само и единствено да установи нарушението и да състави акт. След това този акт се ...

Прочети повече

От Централната избирателна комисия увериха, че ще спазят сроковете, но ще работят с Държавната агенция за електронно управление.

„Въвеждането на една пилотна система за електронно дистанционно гласуване е свързано и с избирателните списъци, база данни население”, каза говорителят на ЦИК Александър Андреев.

От страницата на ЦИК става ясно, че агенцията за електронно управление е кандидатствала по европроект за 21 месеца, в който комисията ще й бъде само партньор. По закон финансирането на електронния вот е от държавния бюджет.

ЦИК обяви 240-те депутати от 44-ото Народно събрание

Централната избирателна комисия (ЦИК) съобщи имената на новите 240 депутати в 44-тото Народно събрание, които бяха избрани на предсрочн...

Прочети повече


Ключови думи : цик, електронно, централната избирателна комисия, централната избирателна, електронния вот, сроковете

Виж оригиналната статия в actualno.com