Цветанов: С патриотите се работи по-добре отколкото с реформаторите

 offnews.bg
Цветанов: С патриотите се работи по-добре отколкото с реформаторите

БСП провокира скандалите и темите от последния месец, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БНТ. 

"БСП се стараят да провокират парламентарното мнозинство и изпълнителната власт. Темата "НДК" също беше повдигната от БСП", коментира Цветанов. Той добави към провокираната от БСП тема и тази за Македония. "БСП са притеснени, те не могат да осъзнаят, че изборите приключиха. Те могат да се върнат в политическия мач когато са част от общите цели на българското правителство", каза още той. 

"Ние подкрепяме всяка инициатива за прозрачност, затова беше създадена и Комисията за НДК", добави обаче Цветан Цветанов.

"Що се касае до анкетната комисия за самолетите, смятам, че някои са притеснени, не знам защо“, коментира Цветанов и разногласията с президента Румен Радев във връзка с избора на изтребител. Цветанов каза, че институционалното взаимодействие е задължително. „Това, че президентът има някакъв проблем с мен, на това той трябва да отговори. По никакъв начин не се водя от лични нападки. Разговорите, които се водят на институционалното ниво са само в интерес на обществото и държавата. Личните неща са извън политиката и са за тези, които нямат необходимия политически опит“, допълни той.

Цветанов коментира и управленската програма на коалицията - тя е готова и трябва да бъде график за реализирането на секторни политики. "Смятаме, че е много по-важно да имаме детайли със срокове, които ще дадат отговор на всички популистки изказвания от страна на БСП. Управленската ни програма е много стойностна", каза Цветанов.

В програмата ще бъдат разписани и сроковете, за да спре да се спекулира - 1000 полицаи в малките населени места ще бъдат осигурени през 2017, г, както и ще се проведе обучението на дознателите, за да се спре със спекулирането. 

По отношение на доходите, Цветанов каза, че минималната работна заплата ще бъде така, както е разписана е предизборната програма - в края на мандата ще достигне 650 лв., а средната - 1500 лв.

За коалицията с Обединени патриоти Цветан Цветанов коментира, че с тях се работи изключително добре. "Стабилността днес е факт. Ситуацията е по-работоспособна от предишния парламент, на заден план са претенциите за кадрови промени. ОП се отнася с отговорност към споразумението и отговорността е споделена", каза той. 

Цветанов коментира и заплатите на полицаите, които протестираха. Той обяви, че ще се мисли за повишение от 2018 година. 


Ключови думи : програма, бсп, цветан цветанов, цветанов коментира

Виж оригиналната статия в offnews.bg