Тереза Мей търси начин да спаси боксуващите преговори за Брекзит

 dariknews.bg
Тереза Мей търси начин да спаси боксуващите преговори за Брекзит

Британският премиер Тереза Мей ще се опита днес по време на визита в италианския град Флоренция да спаси боксуващите преговори за Брекзит. Мей ще произнесе реч, с която ще се опита да убеди ЕС, че е готова да договори справедливо бракоразводно споразумение с Брюксел, предадоха световните агенции.

 
Лондон призова ЕС да ускори преговорите за Брекзит

Даунинг стрийт разпространи откъси от речта, която Мей ще произнесе. В нея тя ще каже, че двете страни споделят дълбоко чувство за отговорност, за да гарантират, че тяхната раздяла ще протече гладко и разумно. Мей ще призове и европейските и британските представители да положат усилия, така че напускането на Великобритания да бъде запомнено не като край на една връзка, а като начало на едно ново партньорство.

 
Лондон иска да запази сътрудничеството с ЕС в сигурността и борбата с престъпността

От канцеларията на британския премиер казаха, че речта й ще представи нейния план за ограничен във времето период за прилагане на бракоразводната сделка, което ще даде сигурност и яснота на компаниите и гражданите. Мей ще представи визия за смело ново партньорство в областта на икономиката и сигурността.

 

Британското излизане от ЕС е неизбежно труден процес и е в интерес на всички нас нашите преговори да се увенчаят с успех, ще каже Мей.


Ключови думи : преговори, брекзит, мей

Виж оригиналната статия в dariknews.bg