Tesla изтегля 11 хил. коли Model X от пазара

 investor.bg

Снимка: Архив Ройтерс

Производителят на електромобили Tesla изтегля 11 хил. спортни коли Model X по целия свят заради проблем със заключващия механизъм на задните седалки, който повишава риска седалките да паднат в случай на катастрофа, предава Ройтерс.

Компанията обяви, че малък брой елементи в задните седалки на някои коли Model X, произведени между 28 октомври 2016 г. и 16 август 2017 г., може да се нуждаят от поправка.

Tesla, управлявана от Илон Мъск, заяви, че около 3% от изтеглените превозни средства може да имат такъв проблем, който е открит в рамките на вътрешни тестове.

Компанията не е получила информация за някакви проблеми или инциденти, свързани с това.

Базираната в Пало Алто, Калифорния, компания е изтеглила 2700 коли Model X в САЩ през април 2016 г. заради проблем със заключването на седалките на третия ред.

През 2015 г. Tesla изтегли от пазара 90 хил. седана Model S заради възможност за дефект на механизма на предните колани, а година по-рано изтегли други 29 222 коли от същия модел във връзка с проблем със зареждането, който можеше да доведе до пожар.

Въпреки новините книжата на компанията почти не реагираха на борсата и се търгуваха за 255,64 долара по време на следборсовата сесия в четвъртък.

Вижте повече технологични новини в материала на Bloomberg TV Bulgaria!

гледано: 5   Още видео

0 гласа

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов


Ключови думи : компанията, хил, tesla, проблем със, коли model

Виж оригиналната статия в investor.bg