Тези 7 неща издават, че прекалявате със захарта

 actualno.com
Тези 7 неща издават, че прекалявате със захарта

Повечето хора смятат, че само диабетиците имат високи нива на кръвната захар. Но това не е така. Всеки човек може да страда от това и да не забелязва вредите, които захарта е нанесла върху нервите, кръвоносните съдове и органите.

Реклама

За да предотвратите усложнения, е важно да разпознаете симптомите навреме и да предприемете подходящи мерки. Ако забележите някои от следните знаци, най-добре се консултирайте с лекар.

Великобритания ще намалява с 20% захарта, консумирана от деца

1. Постоянен глад

Високата кръвна захар пречи на глюкозата да влезе в клетките. Като резултат, тялото не получава енергия и затова иска храна отново и отново, превръщайки това е порочен кръг.

2. Чувствате се уморени

При високо ниво на кръвната захар, тялото е неспособно да складира и абсорбира глюкозата правилно. Енергията се използва неефикасно и клетките на тялото не получават горивото, от което имат нужда. Всичко това води до факта, че човек често се чувства изморен без причина.

3. Често уриниране

Ако кръвната захар е висока, бъбреците не могат да абсорбират течността. Заради това тялото се опитва да изравни концентрацията на глюкоза в кръвта и в клетките, разрежда кръвта с вътреклетъчна течност, като по този начин концентрацията на глюкозата се нормализира. Това води до често уриниране. 

Хлебар и сладкар номер едно: В купешката баничка само тестото е истинско

ДОЧЕТЕТЕ ТУК!


Ключови думи : тялото, кръвната захар, клетките, захарта, глюкозата

Виж оригиналната статия в actualno.com