Тихоокеанският бермудски триъгълник - страховитото място, за което не знаеш

 www.peika.bg

Едва ли има човек на планетата, който да не е чувал за Бермудския триъгълник – онази зона в Атлантика, взела толкова много животи.

Още по темата

8 шантави неща за правене в Япония

Как изглежда Япония без тълпи от туристи

15 безплатни забележителности в Япония

Със сигурност обаче са малко хората, които знаят, че в Тихия океан има един също толкова опасен район, където са потълани множество кораби – Морето на дявола (от японски Ман о уми). Мястото е наричано още Дяволският триъгълник, Триъгълникът на дракона, Триъгълникът Формоза или Тихоокеанският бермудски триъгълник и се намира между японския остров Мияке и островите Бонин и Тайван.

Интересно е да се отбележи, че според специалистите океанолози именно това е зоната, където има много повече инциденти, отколкото в легендарния Бермудски триъгълник. Според старите местните легенди, датирани от преди повече от 1000  г., в този район живеели дракони, които периодично нападали островите, обитавани от прадедите на днешните японци. Любопитен е фактът, че Бермудският триъгълник и Морето на дявола са на почти една и съща географска ширина от противоположните страни на земното кълбо.

В наши дни десетки модерни за времето си кораби и самолети също стават жертва на бушуващите води на Триъгълника на дракона и изчезват безследно. Както навсякъде, теориите за необяснимите инциденти безброй. Те варират от намесата на извънземни сили до научнообосновани природни феномени, действащи над и под водната повърхност, предизвикващи гигантски завихряния на големи водни маси, които унищожават всичко живо в района. Каква е истината обаче, никой не може да гарантира.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!


Ключови думи : япония, триъгълник, бермудски

Виж оригиналната статия в www.peika.bg