Томас Хемпсън отлага концерта си в София за май. Софийската филхармония има специално предложение към вече закупилите билети

 JazzFM BG
Томас Хемпсън отлага концерта си в София за май. Софийската филхармония има специално предложение към вече закупилите билети

Заради заболяване Томас Хемпсън отложи концерта си в София, който трябваше да се проведе на 14 декември. Звездата на Метрополитън опера ще пее със Софийската филхармония на 16 май. Билетите важат без презаверка, а организаторите отправят две специални предложения на изявилите желание да видят прочутия изпълнител у нас.

Планиралите да прекарат вечерта на 14 декември в компанията на хубава музика няма да останат разочаровани. Срещу символичната цена от 5 лв. те ще могат да се насладят на хитове от филмови класики в изпълнението на Софийската филхармония под диригентството на нейния ръководител Найден Тодоров. В концерта „С музиката на Джон Уилямс“ ще звучат култови теми от филмите „Междузвездни войни“, „Индиана Джоунс“, „Хари Потър“, „Джурасик парк“, „Сам вкъщи“, „Супермен“ и „Извънземното“.

Отново на преференциалната цена от 5 лв. закупилите билети за концерта на Томас Хемпсън ще могат да посетят още един редовен концерт по избор от програмата на Филхармонията в периода от януари до юни 2018 г. За да използвате намалението, е достатъчно да представите своя билет за отложения концерт на касата на зала „България“.

Томас Хемпсън, най-популярният баритон в САЩ, ще изнесе концерт заедно със Софийска филхармония под диригентството на Павел Балев, който води концертната програма на известния музикант по световните оперни сцени. В програмата на събието, което ще се проведе през май, са включени някои от най-обичаните арии от опери, оперети и мюзикъли от Моцарт, Гуно, Верди, Лехар, Бърнстейн и др. Световната критика отбелязва, че Хемпсън е артист, който завладява не само с гласа си, но и със сценичното си присъствие. Репертоарът му включва над 80 роли, а дискографията му – над 170 албума. Той е сценичен партньор на Анна Нетребко, Соня Йончева и Йонас Кауфман.

Томас Хемпсън е носител на „Грами“, многократно е номиниран в категорията „Най-добър оперен звукозапис“, удостоен е с наградата „Жива легенда“ на Конгреса на САЩ. Той е кавалер на Ордена на изкуствата и книгата във Франция, носител е на Австрийския медал на изкуствата и науките и на титлата „Камерзенгер“ на Виенската опера. Американският баритон четири пъти е отличаван с най-голямата награда за класическа музика – „Ехо класик“, и почетен член на Кралската музикалната академия в Лондон.


Ключови думи : концерта, софийската филхармония, томас хемпсън

Виж оригиналната статия в JazzFM BG