Тръмп отпрати „прогресивните представителки" на Конгреса

 dariknews.bg
Тръмп отпрати „прогресивните представителки

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че "някои прогресивни либералки" в Конгреса от Демократическата партия трябва да "си отидат, откъдето са дошли“, което накара висшите членове на партията да го нарекат "расист" и ксенофоб. Това е последният спорен коментар на Тръмп, след като миналата година нарече държави в Африка "клоаки" и който говори за "инвазия" на мигранти без документи.

 

When will the Radical Left Congresswomen apologize to our Country, the people of Israel and even to the Office of the President, for the foul language they have used, and the terrible things they have said. So many people are angry at them & their horrible & disgusting actions!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 15, 2019В публикация в социалната мрежа Twitter Тръмп пише за "прогресивните представителки в Конгреса“, което изглежда се отнася до група от изявени относително млади, либерални представителки, всички членове на Конгреса за първи път.

Сред тях са Александрия Окасио-Кортес от Ню Йорк, представителката от Минесота Илхан Омар и Рашида Тлаиб от Мичиган. Тръмп не уточнява за кого се отнася, но каза, че "те първоначално са дошли от държави, чиито правителства са пълна и тотална катастрофа, най-лошите, най-корумпираните и неумели навсякъде по света". Той обвини жените в "злобна реч по адрес на народа на Съединените щати, най-великата и най-силна нация на земята, как трябва да се управлява нашето правителство." "Защо не се върнат и помогнат да се поправят напълно разбитите и престъпни места, от които са дошли"?- пише той.

 
Окасио-Кортес, която е родена в Ню Йорк, има произход от Пуерто Рико, територия на САЩ. Тлаиб, която е родена в Детройт, е първият ..


Ключови думи : тръмп, the, конгреса, представителки

Виж оригиналната статия в dariknews.bgпоследни новини

Новините: Най-важното за деня, 1 юни

1 юни 2020 22:31:00 actualno.com
Новините: Най-важното за деня, 1 юни

Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 1 юни....