Тръмп се отказа от карантинни мерки за Ню Йорк и части от Ню Джърси и Кънектикът

 investor.bg

Снимка: Tasos Katopodis/Bloomberg

Американският президент Доналд Тръмп се отказа от въвеждането на карантина за Ню Йорк и части от Ню Джърси и Кънектикът като част от мерките за преустановяване на разпространението на коронавируса, съобщава Bloomberg TV Bulgaria. 

Още по темата

Япония: Отлагането на Олимпийските игри ще изтрие няколко трилиона йени търсене


В изявление в Twitter Тръмп отрече идеята от събота, като заяви, че “карантина няма да бъде необходима”.

Центърът за контрол и превенция на заболяванията в САЩ издаде изявление малко по-късно, като призова жителите на тези райони да ограничат необоснованите пътувания за 14 дни. Консултативният съвет изключи служителите на вътрешното министерство от препоръката, като и служителите, работещи в “критични инфраструктурни индустрии”, включително в транспортния сектор, здравните специалисти, в сектора на финансовите услуги и доставките на хранителни стоки.

По-рано Тръмп заяви пред репортери, че “някои хора” биха предпочели въвеждането на карантина в зоната на Ню Йорк, където са повече от половината заразени в САЩ.

Потвърдените случаи на заразени с коронавирус в САЩ достигнаха над 120 хил. в събота, което превърна страната в най-засегнатата в световен мащаб. Жертвите на коронавируса там вече са над 2 хил., над 500 от тях - в Ню Йорк. 

..


Ключови думи : тръмп, сащ, йорк, bloomberg

Виж оригиналната статия в investor.bgпоследни новини

Коронавирусът ще има дълготрайно въздействие върху работата и пенсионирането

6 юни 2020 18:06:00 investor.bg

Демографският катаклизъм ще се усеща за години напред, повлиявайки върху размера на работната сила