Триест – градът с последния в Европа отделен плаж за мъже и жени

 actualno.com
Триест – градът с последния в Европа отделен плаж за мъже и жени

Мъжете вдясно, жените вляво – това са условията, с които туристите трябва да се съобразят, ако искат да почиват на плажа Педочин в адриатическия град Триест. Той е последният в Европа, в който двата пола остават строго разделени под слънцето, пише Fakulteti.mk.

Реклама

Плажът е устроен през 1903 г., когато територията е била част от Австро-Унгария. Първоначално двата пола са били разделени от ограда, а по-късно – от зид. Той е премахнат през 1959 г., но само за да бъде създадено допълнително пространство за представителките на нежния пол, след което е издигнат отново.

ЕС и Западните Балкани договориха проекти за 500 млн. евро

Евросъюзът и Западните Балкани договориха на вчерашната си среща в Триест 7 нови проекта на обща стойност 500 милиона евро, предаде ДПА...

Прочети повече

В Хърватия, в която модата е ежедневие, а външният вид е много важен за жените, плажът осигурява бягство от обществото. На плажа и 80-годишни жени могат да носят бикини или да се разхождат спокойно без горнището на банския си. Мъжете, от друга страна, ценят плажа, защото им дава свобода и време, прекарано без своите половинки, отбелязва още "Фокус".

Плажът е отворен през цялата година, а през лятото привлича около три хиляди души. Разположен е в близост до центъра на града, а цената на билетите за автобусите за него е само едно евро.

Разделението на плажа се премахва само веднъж годишно, когато се провежда лятно парти с напитки и танци. За това свидетелства и документалният филм, заснет за този плаж, който бе показан на фестивала в Кан през 2016 г.

Кои са най-чистите плажове по родното Черноморие

Лято е. Всички стягат куфарите за морския бряг, представяйки си прекрасни плажове и красиво море.

Често обаче, стигайки на мястото за ...

Прочети повече

Снимка: Архив


Ключови думи : евро, плажа, плажът, триест

Виж оригиналната статия в actualno.com