Uber спира работа в Макао

 investor.bg

Снимка: Архив Ройтерс

Компанията за споделено пътуване Uber Technologies ще спре операциите си в Макао от 22 юли, след като не успя да извлече всички ползи от своята услуга в хазартния хъб. Всичко това се явява пореден удар за фирмата, която се бори с властите на много азиатски пазари, предава Ройтерс.

Всъщност това е вторият път, в който Uber решава да спре да оперира в Макао. Предният път мотивът беше свързан с големите глоби, наложени на водачите на управляваната от Китай територия. Но през септември компанията взе решение да остане, благодарение на подкрепата на местните жители.

Още по темата

GM и Uber с ново партньорство в Австралия

Uber твърди, че свива загубата и увеличава приходите


"Вече обмисляме начини да обслужваме града отново и водим начални преговори с бизнес партньори, включително транспортни оператори и хотели“, обяви Uber на уебсайта си днес. Говорител на компанията е отказал да коментира повече и да даде данни за представянето на Uber в Макао.

Като цяло това не е голям пазар за американската фирма, но е сред местата, в които Uber се сблъсква с регулаторни проблеми. В този списък се нареждат страни като Южна Корея и Япония. Нейните шофьори продължават да водят съдебна битка в Хонконг.

През април Uber се завърна в Тайван, след двумесечна пауза и преговори с властите.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Деляна Петкова


Ключови думи : компанията, uber, макао

Виж оригиналната статия в investor.bg