Ученик влезе в системата на МОН, с лекота променя данни в електронните дневници

 actualno.com
Ученик влезе в системата на МОН, с лекота променя данни в електронните дневници

Проблемите в образованието изникват един след друг. Сега се оказва, че съвсем не е трудно да се влезе в системата на МОН и да бъдат нанесени промени в електронните дневници. Това е открил 12-класник от Сливен.

Веселин Кирилов е ученик в Икономическия техникум и без особено усилие успява да влезе в системата и дори да промени параметрите.

Училище във Велико Търново изгражда wifi-мрежа за учениците си

С малко над 20 хиляди лева великотърновско училище изгражда wifi-мрежа за своите възпитаници. Средствата Основно училище „Бачо Ки...

Прочети повече

Електронните дневници бяха въведени тази година в сто училища в страната с идеята да заменят класическия хартиен дневник, припомня bTV.

Икономическия техникум в Сливен работи с електронен дневник, в който са отразени оценки, отсъствия, забележки, формата на обучение и часовете на всеки ученик. Веселин чул от учители, че системата има грешки, и решил да я провери.

Веселин влиза лесно в системата и може не само да види, но и да променя данни. Получава достъп до електронния дневник на всички училища в странатa.

БСП: 1 ноември може да се превърне в празник на прекратяването на образованието

Да не се превърне Денят на народните будители в празник на прекратяването на българското образование. Това заяви Иво Христов в декларац...

Прочети повече

"Може да променим оценките, предмета, може да променим уроците и домашните, както и имената на учителите", пояснява Веселин.

Идеята на образователното министерство е електронните дневници да заменят изцяло хартиените. Те трябва да улеснят и родителския контрол над оценките. Оказва се, че електронните дневници също могат да бъдат подведени с несъществуващи оценки.

Промените, които направи Веселин в електронния дневник, не се запазиха след излизането от системата, но пробивите не са за подценяване.

Хакери задигнали почти 1 млрд. долара от украинска банка

Хакерска група е откраднала миналата година повече от 950 милиона долара от "Банка Кредит Днепър", която е собственост на украинския ми...

Прочети повече

Реклама

"Ако дойде някой с по-голям опит от мен, може да си напише оценки и практически да му се издаде фалшива диплома", категорично е момчето.

Веселин казал на учителите си за проблемите в системата, а те го посъветвали да пише до просветния министър. След като открил пропуските, разработил приложение, с което всеки родител ще знае оценката на детето си в момента на получаването ѝ. Готов е го предложи на министерството.


Ключови думи : училище, веселин, оценки, системата, ученик, дневник, влезе, прочети повече, електронните дневници

Виж оригиналната статия в actualno.com