Учители по чудо спасиха деца от побъркан стрелец, който уби няколко души

 actualno.com
Учители по чудо спасиха деца от побъркан стрелец, който уби няколко души

Бързата реакция на учители и служители на начално училище в Техама, щата Калифорния, вероятно е спасила десетки деца от насилствена смърт.

При случай, при който изглежда психичноболен мъж е открил стрелба на улицата до училището и е убил петима души, преподавателите чули какво става и са успели да заключат всички входове на училището, преди нападателят да влезе вътре, информира Нова телевизия. При стрелбата са ранени седем души.

Трима загинаха при стрелба в училище в Калифорния

Поне трима души са загинали при избухналата стрелба в начално училище южно от град Ред Блъф в окръг Тексам в американския щат Калифорни...

Прочети повече

По информация на NBC, нападателят е бил елиминиран от полицията, предаде БГНЕС. По-късно стана ясно, че това е 43-годишен мъж на име Кевин Нийл. Той е бил подсъдим по няколко дела, включително нападение с хладно оръжие. По последното си дело е платил гаранция от 160 000 долара, за да излезе от ареста.

Според помощник шерифа на окръг Тихейма Фил Джонсън, стрелецът е открил безразборен огън. На мястото на престъплението са открити полуавтоматична пушка и два пистолета.


Ключови думи : души, училище, стрелба

Виж оригиналната статия в actualno.com