Улан Батор една по-различна столица

 www.peika.bg

Столицата на Монголия Улан Батор е едно доста интересно за посещение място.

Още по темата

10 признака, че се нуждаете от почивка незабавно

Пустинята Гоби – да усетиш тишината

5 причини да посетите Монголия

Градът се разпростира на площ от 1500  кв. км и е с население от близо 3 млн. души, като в последните години между 30 и 40 хил. души всяка годин се насочват да живеят там. Междувременно обаче Улан Батор е изправен пред недостиг на места за живеене.

Близо 60% от населението живее в област Гер, в която жилищата са направени от тенти. Затова и хората, които живеят тамм често имат проблеми като затруднен достъп до вода, канализация и основна инраструктура.

Градът обаче има много какво да предложи на туристите. Едно от местата, които препорчваме да бъде поетено е прородо-историчския музей, в който можте а видите експонати на динозавърски скелети. Друга основна заележителност е будисткия манастир от 1840 г. Гандан Хиид, зимния дворец на Богд Хан и намиращият се на 50 км северозападно от столицата национален парк „Терелж“.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

..


Ключови думи : улан батор

Виж оригиналната статия в www.peika.bgпоследни новини

6 от най-ярките винарски региони в Европа, които всеки пътешественик ще иска да посети

10 юли 2020 18:09:00 www.peika.bg

Тези водещи региони за производство на вино предлагат изключителни пейзажи, интригуваща история и най-добрите вина в света. Какво повече би могъл да поиска пътешественик любител на...