Улицата на позора – Ден 5

 actualno.com
Улицата на позора – Ден 5

Вече пети ден част от столичния квартал "Стрелбище" продължава да живее в парадокс - със затворена отсечка от ключова за движението в квартала улица. Става въпрос за ул. "Майор Първан Тошев", която беше преградена на две места от строителната фирма НИКМИ. Оградата беше поставена на 9 август, а причината е, че НИКМИ реши да огради свой имот – градинка, в която се кани да строи 43-етажен небостъргач.

Реклама

Дотук единственото, което Столична община успя да измисли по казуса, е следното - ул. "Дедагач" беше направена двупосочна, като на нея е забранено да се паркира. Същата забрана - да се паркира, важи и за ул. "Майор Първан Тошев". Забраните влязоха в сила на 11 август, като има специални знаци, че автомобилите на нарушителите ще бъдат вдигани с паяк.

Вече трети ден обаче нито един нарушител не е санкциониран по този начин - защото стотици хора, живеещи на двете улици, просто няма къде да паркират колите си. Интересно ще е, ако в крайна сметка се появи паяк и бъдат вдигнати автомобили на живущи в района, как ще реагират те на абсурдното разпореждане, което безспорно е обречено да си остане мярка на хартия и при опит да бъде изпълнено на практика може да се стигне най-малкото до сериозни скандали, след като недоволството сред жителите на квартала вече е много сериозно. Ето и актуални снимки към 13 август как изглеждат улица "Дедагач" и улица "Майор Първан Тошев" що се отнася до забраната за паркиране.

Снимка: Actualno.com/ул. "Дедеагач", 13.08.2017

Снимка: Actualno.com/ул. "Майор Първан Тошев", 13.08.2017


Ключови думи : улица, август, майор първан тошев, майор първан

Виж оригиналната статия в actualno.com