Ураганът Дориан набира сили

 big5.bg

Американският Национален център за ураганите съобщи, че Дориан се приближава към северозападните Бахами вече с постоянна скорост на вятъра от 220 км/ч, набирайки сила над водите на Атлантическия океан

Метеоролозите съобщиха, че ураганът Дориан, броени часове след като стана "изключително опасна" буря от четвърта степен (от пет възможни), е станал още по-силен, предаде БТА, цитирайки АП.

Американският Национален център за ураганите съобщи, че Дориан се приближава към северозападните Бахами вече с постоянна скорост на вятъра от 220 км/ч, набирайки сила над водите на Атлантическия океан. Само преди няколко часа скоростта беше 215 км/ч. В 23,00 ч. местно време центърът на Дориан е бил на около 605 км източно от Бахамите и на 880 км източно от Западен Палм Бийч, Флорида. Бурята се движи със скорост 17 км/ч. Според центъра в Маями Флорида. ураганът ще стигне до северозападните Бахамски острови утре и ще доближи източния бряг на Флорида късно в понеделник или рано във вторник с още по-силни ветрове и проливен дъжд, застрашавайки територия с милиони хора по пътя си, включително Уолт Дисни Уърлд и курорта на Доналд Тръмп Мар-а-Лаго.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Но макар че ураганът става все по-застрашителен и има опасения, че ще се окаже най-мощният, връхлетял източното крайбрежие на Флорида за последните 30 години, се появи и надежда, макар и слаба. Някои по-надеждни компютърни модели предвиждат, че завой на север в последния момент може да пощади щата. Късно снощи Националният център за ураганите прогнозира нова траектория, според която Дориан ще излезе на брега близо до Форт ..


Ключови думи : флорида, скорост, център, брега, ураганите, дориан, ураганът, северозападните

Виж оригиналната статия в big5.bgпоследни новини

Цената на акциите на Sony удари 19-годишен връх

5 август 2020 19:18:00 investor.bg

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg Цената на акциите на Sony достигна най-високото си ниво от юни 2001 г. въпреки спада по-рано. Анализатори твърдят, че през следващата година може да има...