Увеличеният брой заразени с коронавирус не можа да изплаши европейските пазари

 investor.bg

Снимка: Getty

Водещите европейски индекси завършиха борсовата сесия в понеделник на положителна територия въпреки продължаващия ръст на новозаразени с коронавирус по света, съобщава CNBC.

Паневропейският измерител Stoxx 600 отбеляза повишение от 0,6%, като повечето сектори записаха ръстове. Най-добро представяне имаха акциите в банковия сектор, който се повиши с 2%.

От своя страна британският измерител FTSE 100 отчете скок от 1,33%, а германският DAX – 1,13%. От своя страна френският бенчмарк CAC достигна ръст от 0,7%.

По последни данни загиналите с доказан коронавирус в световен мащаб вече са над половин милион, а броят на заразените е над 10 млн. души. В САЩ са регистрирани над една пета от смъртните случаи – повече от която и да е било друга страна. След тях се нареждат Бразилия, Великобритания, Италия и Франция.

Пазарните настроения се подобриха в понеделник, след като Gilead Sciences обяви цената на своя медикамент за лечение на коронавирус ремдесивир. То ще струва 3120 долара за пациент в САЩ със стандартна осигуровка.

Акциите на доставчика на финансови услуги Wirecard поскъпнаха с впечатляващите 150% в понеделник, като в даден момент ръстът достигна дори до 180%, след като компанията обеща да продължи с дейността си въпреки заявлението за несъстоятелност. Но въпреки огромния процентен ръст на практика стойността на книжата достигна едва 3,26 евро, след като се срина по-рано този ..


Ключови думи : понеделник, страна, след като, своя, достигна, ръст, коронавирус

Виж оригиналната статия в investor.bgпоследни новини

Зелените облигации се нуждаят от стандартизация

5 юли 2020 19:14:00 investor.bg

Снимка: gettyimages Зелените облигации привличат нарастваща армия от добронамерени спонсори, сертификатори и инвеститори. В същото време се забелязват и някои проблеми, които...