В България има достатъчно мощности и суровини за производство на спирт и дезинфектанти

 investor.bg

Снимка: Pixabay

Има достатъчно мощности и суровини за производство на спирт и дезинфектанти. Това съобщиха от Агенция „Митници“. От приходното ведомство са провели разговори с производители на етилов алкохол (спирт) и дезинфектанти с цел да се установят разполагаемите запаси от суровини и състоянието на производствените мощности.

По време на разговорите икономическите оператори са дали уверение, че разполагат с достатъчно суровини за производство при пълен капацитет.

Анализът на Агенция „Митници“ показва, че общият капацитет на регистрираните производствени мощности за етилов алкохол е над 300 хил. лира средно дневно, а в данъчните складове под режим отложено плащане на акциз към момента се съхраняват над 4 млн. литра етилов алкохол (етилов спирт), които може да се вложи в производството на медицински спирт и дезинфектанти.

Данните на Агенция „Митници“ се потвърждават и от разпространените ....


Ключови думи : българия, страната, горна оряховица, капацитет, компанията, връзка, достатъчно, литра, продажбите, запаси, мощности, медицински, производство, производители, извънредното положение, суровини, спирт, агенция митници“, етилов алкохол, захарни заводи“, дезинфектанти

Виж оригиналната статия в investor.bg