В Благоевград реализират проект за качеството на въздуха

 actualno.com
В Благоевград реализират проект за качеството на въздуха

Около 98 000 лева е стойността на проекта „Актуализация на програмата за качеството на атмосферния въздух на територията на Община Благоевград”, който ще бъде реализиран до края на 2018 година. Това каза на пресконференция заместник-кметът на Община Благоевград по европейски проекти и програми Зорница Кралева, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. Ръководител на проекта е Дияна Стефанова, главен еколог на Община Благоевград.

„Надявам се, че със съдействието на цялата общественост и с предложенията, които ще давате гражданите към нас и най-вече с публичността, която даваме на тази програма, то ще постигнем добри резултати“, каза Зорница Кралева. Тя заяви, че всички жители на Благоевград могат да подават свои предложение относно това какво трябва да се случи, за да се актуализира по най-добрият начин програмата за качеството на атмосферния въздух.

Кметът и децата на Благоевград заедно запалиха хилядите светлини на коледната елха

Кметът д-р Атанас Камбитов и децата на Благоевград символично запалиха коледните светлини в града.  Благоевград засия в хиляди раз...

Прочети повече

Според Диана Стефанова, главен еколог на Община Благоевград и ръководител на проекта, конкретната цел, която си поставят с актуализираната програма е свързана с достигане на установените норми на тези два показателя на територията на Община Благоевград и запазването нивата на тези замърсители в норма. „Тоест голямата цел, която си поставяме е да се опитаме да направим така, че да няма превишение на тези два показателя на територията на нашата община. Проектното предложение косвено допринася и за постигане на специфичната цел по приоритетна ОС 5 „Намаляване на замърсяването на атмосферния въздух чрез понижаване количествата на ФЧП 10“ на Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020“, предоставяйки база на която да се основава изборът на адекватни към местните условия мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух“, каза още Диана Стефанова.


Ключови думи : програма, кметът, проекта, територията, цел, стефанова, качеството, атмосферния въздух, община благоевград

Виж оригиналната статия в actualno.com