Валери Симеонов: Тази нощ държавата влезе в ролята си и в "Бедрум"

 actualno.com
Валери Симеонов: Тази нощ държавата влезе в ролята си и в

Вицепремиерът Валери Симеонов и през изминалата нощ направи "проверки на дискотеки, барове и ресторанти в Слънчев бряг" и посети едно от най-нашумелите заведения на курорта - "Бедрум". Гостите на заведението обаче бяха видимо подразнени и посрещнаха Симеонов със скандирания за оставка и обидни епитети. На няколко пъти гостите скандираха "Селяни".

Реклама

В центъра на курорта е било много по-тихо - миналата вечер там бе затворена дискотеката „Оксижен“, останалите известни заведения в централната алея също са намалили децибелите, предаде БНТ.

Държавните институции се борят срещу други държавни институции

В много случаи държавните институции се борят срещу други държавни институции.

Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов пред БНТ по от...

Прочети повече

Съвместни екипи на полиция, НАП, Агенцията за храните, Регионалната здравна инспекция и Инспекцията по труда са установили нови нарушители на различни законови и нормативни актове, регламентиращи дейността на заведенията и хотелите в най-големият ни морски курорт. Установени са още нарушения на финансовата дисциплина. От НАП са констатирани фискални нарушения и издаване на неистински касови бонове, както и разлика в наличните пари и фискалната памет на касовите апарати. Имало е и нови случаи на наличие на храни с неясен произход и такива с изтекла давност. Регистрирани са нарушени изисквания за пожарна безопасност, както и липса на здравни книжки и трудови договори.

Тази сутрин Симеонов пусна свой коментар в Twitter за "проверките в Слънчев Бряг". Ето и пълният текст от коментара на вицепремиера:

"Тази нощ държавата влезе в ролята си и в „Бедрум“ - открита дискотека, работеща в противоречие с редица разпоредби на закона и тероризираща целия залив от години.

Кандидат-депутат и кандидат-кмет от НФСБ е организирала трафик на хора?

Координатор на Националния фронт за спасение на България (НФСБ) е един от задържаните при акция на МВР-Пловдив в неделя (23 юли), твърд...

Прочети повече

Припомняме, че при първата проверка беше иззета апаратура и изцяло спряно озвучаването. При втората проверка, около 04:00, отново беше спряно озвучаването, с което държавата показа воля и способност да наложи ефективно закона. Законът и наредбите на Община несебър забраняват каквото и да било озвучаване в открити заведения след 24:00ч. Проверките в центъра на Слънчев бряг показаха по-задоволителна картина от предната нощ, което свидетелства за резултатността от действията на институциите. Рецидивистите от „Оксижен“ отново тормозеха района с високи децибели, но и новият им комплект апаратура беше конфискуван и се възцари тишина. Що се отнася до обвиненията, че се фокусираме само върху шума, добре е всички да знаят, че две поредни вечери от касата на „Оксижен“ се конфискува целият оборот от около 8 000 лева на нощ, налагат се актове по трудовия кодекс, закона за акцизи, данъци и складове и други. Все актове, които водят до сериозни санкции пза собствениците. За пореден път се видя, че когато има политическа подкрепа, полицията може да си върши работата безупречно – похвала заслужават специалните полицейски сили, командировани от Пловдив и колегите им от ОД на МВР Бургас. Контролът на държавата върху заведенията и другите търговски обекти в Слънчев бряг и Черноморието ще стане ежедневен до края на сезона.

Крайно време е туристическите дейности в България да влязат в рамките на закона, а след началото на следващата пленарна сесия на народното събрание, да прокараме подготвените промени в законодателството, които да спрат терора на тарикатите над нормалните хора. И не на последно място – следете внимателно кои медии – коя страна ще заемат в битката за налагане на закона. Обвързаността с подземния свят и престъпниците не свършват само до дискотеките в Слънчев бряг – те оплитат политици, хора от всички власти, редактори и журналисти в медиите."


Ключови думи : закона, държавата, хора, нощ, институции, валери симеонов, слънчев бряг, заведения, актове, оксижен“

Виж оригиналната статия в actualno.com