Версията на Николай Малинов за шпионажа - с допирни точки до визията на прокуратурата

 actualno.com
Версията на Николай Малинов за шпионажа - с допирни точки до визията на прокуратурата

Такива обвинения, каквито сега имам, за последен път са повдигани през 1978 година. Това заяви председателят на движение „Русофили” и бивш издател на в. "Дума" Николай Малинов.

Все пак и в Библията, и по закон те съдят за дела. Може да искам и вятърни мелници да направя. Това, че предлагаш някаква идея за подкрепа и не те подкрепят, не мисля, че е подсъдно. Така бившият издател на вестник "Дума" коментира пред bTV твърдението на прокуратурата, че Малинов е предлагал през генерал Леонид Решетников на приближения до руския президент Владимир Путин олигарх Константин Малофеев да вземе безвъзмездно активи за над 500 млн. евро, сред които Vivacom, военните заводи "Дунарит" и "Авионамс", както и медийната група на ТВ7, с цел да не бъдат в ръцете на българската държава.

Малинов обаче призна, че със своя "руски партньор" обсъждали подобен на огласения от прокуратурата сценарий за развитие – създаване на медийна група, в телевизионния бранш, и след това създаване на политически проект. Освен това, той запознал Малофеев с Цветан Василев, като поводът за запознанството бил, защото банкерът "останал на улицата" и търсел подкрепа да се защити и да защити семейството си от "влиятелни кръгове в Русия". Малинов обаче нападна Цветан Василев, че се отметнал от поети ангажименти спрямо хора в Русия, с които бившият издател на вестник "Дума" го свързал. Той добави, че се отказал от ТВ7 заради ..


Ключови думи : българия, русия, прокуратурата, президент, подчерта, цветан василев, пеевски, хора, дума, какви, призна, курс, защити, обвиненията, познава, николай малинов, леонид решетников, бившият издател, константин малофеев, запознал

Виж оригиналната статия в actualno.comпоследни новини

Независима аутопсия показва, че Джордж Флойд е починал от задушаване

1 юни 2020 23:30:00 dariknews.bg
Независима аутопсия показва, че Джордж Флойд е починал от задушаване

Адвокати и медици, представляващи семейството на Джордж Флойд, мъжа, починал докато полицай стоя близо девет минути с коляното си върху шията му, заявиха, че незвисима аутопсия е показала,...