Високотехнологично облекло позволява на глухи хора да усещат музиката

 investor.bg

Източник: Ройтерс

Сестрите близначки Хермон и Херода Берхан обичат да танцуват, но не могат да чуят музиката, защото и двете са глухи, така че изобретяването на яке със сензори, което им позволява да усещат различните звуци, може да преобрази нощите им в лондонските клубове. 

„Звуковата блуза“, създадена от базираната в Лондон модна компания CuteCircuit, има 16 сензора, вградени в тъканта ѝ, така че тези, които я обличат, могат да усещат цигулките с ръцете си или барабаните по гърба си например, съобщава Ройтерс.

Още по темата

Жил Богар, Perno Ricard Group: Иновациите ще движат алкохолния пазар

Картина за 25 млн. долара беше продадена на търг в Хонконг


Близначките Берхан, които са загубили слуха си в ранна възраст, споделят,  че тези специални дрехи им предлагат съвсем ново преживяване.

„Това е почти като усещането за дълбочина на музиката“, споделя Хермон. „Чувстваме се така, сякаш можем да се движим заедно с нeя."

Франческа Розела, съосновател и главен творчески директор на CuteCircuit, заяви, че блузите позволяват на глухите хора да почувстват музиката чрез усещания.

„Вътре в дрехата, която е изцяло от текстил, няма жици, тъй като са използвани само интелигентни тъкани. В състава ѝ има комбинация от ..


Ключови думи : споделя, музиката, усещат, херода

Виж оригиналната статия в investor.bgпоследни новини

Сделката между TikTok и Microsoft - изгодна и за двете страни?

4 август 2020 13:48:00 investor.bg

Снимка: Bloomberg L.P. И TikTok, и Microsoft могат да спечелят от сделка помежду си. При придобиване от страна на такъв партньор TikTok може да стане ключов глобален играч. Решението, освен...

  • Untitled

    4 август 2020 11:17:00