Вицепрезидентът по бизнес развитието напуска Tesla след 11 години

 investor.bg

Снимка: Архив Ройтерс

Вицепрезидентът на Tesla, отговорен за бизнес развитието, напуска компанията. Това е поредната от серията оставки на висшия мениджмънт в момент, в който производителят на електрически автомобили се опитва да засили производството на седана Model 3, коментира Bloomberg.

Още по темата

Американска федерална агенция разкритикува Tesla за тежка катастрофа

Защо братовчедът на Илон Мъск напуска Tesla?


Дърмът О’Конъл, който се присъединява към Tesla през 2006 г., бе един от най-дълго служещите изпълнителни директори на компанията и един от малкото, който говори от нейно име на конференции на индустрията. Той бе ключово лице в щатските битки на Tesla с автодилърите по отношение на правото на компанията да продава автомобили директно на потребителите.

„Повече от 11 години Дърмът игра важна роля в подпомагането на Tesla да се разрасне от малък стартъп до компания с присъствие в цял свят“, заяви говорител на Tesla по имейл. „Той започна с Tesla преди представянето на Roadster, а сега, когато достигнахме до стартирането на Model 3, той усети, че е време да продължи напред и да прекара повече време със семейството си“.

Екипът и отговорностите на О’Конъл ще бъдат поети от Джон МакНийл – президента по глобалните продажби и услуги в Tesla, заяви компанията.

Tesla разпредели първата партида от автомобили Model 3 на служители в края на юли и иска да произвежда 20 хил. автомобила месечно до декември. Опитвайки се да продава по-достъпни електрически автомобили в големи количества, компанията засили юридическия си натиск върху правото си да избягва традиционния модел на продажба чрез дилъри и да продава автомобилите си директно на клиентите.

Компанията, управлявана от Илон Мъск, която стана публична през 2010 г. с цена от 17 долара за акция, днес се търгува за около 365,27 долара за акция в Ню Йорк.

По статията работи: Виктория Тошкова


Ключови думи : компанията, автомобили, продава, tesla, напуска, model

Виж оригиналната статия в investor.bg