Volkswagen с амбиции към Китай

 economynews.bg


Volkswagen си е поставил за цел до 2025 г. да продава по един милион електрически автомобила годишно. Компанията е насочила поглед към Китай с идеята, че местният пазар може да се окаже двигател на желания растеж.

Производителят планира да пусне 4 различни серии електромобили до 2025 г., става ясно от думите на глобалния мениджър по продажби и маркетинг на Volkswagen Юрген Стакман. Според него основният проблем с недостига на инфраструктура, особено на зарядни станции, ще бъде „решен много скоро“.

Първите електромобили с марката Volkswagen ще започнат да се доставят от 2020 г. Германската компания е уверена, че може да спре експанзията на американския пионер Tesla, която вече ще е започнала да доставя милиони бройки от своите автомобили.

Китай е основен таргет пазар за много автомобилни производители на електромобили, тъй като местното правителство вече е подело политики в полза на новите енергийноефективни коли.

Въпреки държавните помощи обаче, делът на екологичните превозни средства в Китай е относително нисък – едва 2% през 2017 г. Чистите електрически автомобили в страната са под 1%. Властите са си постави за цел до 2020 г. в страната вече да се движат 5 милиона хибриди и електромобили по пътищата. Тогава е планирано да бъдат отменени и сегашните субсидии. Чисто ценово една от основните пречки за развитие на сегмента са скъпите батерии.Ключови думи : китай, електромобили, volkswagen

Виж оригиналната статия в economynews.bg